GDA verliest dit keer van zichzelf. GSC Esdo wint op Madestein

GDA stond weer voor een thuiswedstrijd en dit keer was GSC Esdo de tegenstander.

Op een zonovergoten sportpark Madestein begon GDA gretig aan het duel, helaas waren de eerste kansen niet aan de Loosduiners besteed. Binnen twee minuten stond Jeroen Mantel op twee meter van het vijandelijke doel maar in plaats van zakelijk af te ronden koos Jeroen ……..ja waar koos hij eigenlijk voor?, We weten het niet maar de bal rolde langs de doellijn en niet er over heen.

Drie minuten later schoot Vince Vermeulen hard op de paal en binnen 10 minuten ging Jeroen Mantel alleen op de GSC doelman af maar ook deze kans werd niet koel benut of breed gelegd maar eindigde op het lichaam van de doelman van de bezoekers. GSC esdo had wel regelmatig balbezit en heeft best een paar aardig handige spelers die de bal aan een touwtje kunnen houden maar tot kansen kwamen de Escamp bewoners niet.

GDA ging door met het aaneen rijgen van de kansen want Justin Schoenmaker kwam in goede schot positie maar de bal kwam via de binnenkant van de paal op miraculeuze wijze in de handen van de sluitpost en Didi Eesiah schoot veel te gehaast de bal wild schuin over het doel waar hij in zijn positie voor een voorzet had moeten kiezen. Vijf zes goede kansen en toch met een 0-0 tussenstand de rust in.

Tweede helft

Na rust trapte GDA af en de bal kwam in de laatste lijn van de bezoekers een lange bal richting GDA doel werd even slecht ingeschat en de Loosduinse verdedigers stonden even niet goed waardoor de GSC spits zijn punt van de schoen er tegenaan kon zetten en dat betekende de 0-1.

Dat was binnen een minuut na rust een mokerslag voor GDA want tot dan toe had GSC ESDO geen kans gehad. GSC Esdo zat in de welbekende zetel en gooide alle registers open om de voorsprong vast te houden. Tien minuten na rust was het eerste krampgeval bij de bezoekers al een feit, en dat koste al veel tijd.

Na een minuut of twintig in de tweede helft ging na een diepte pass Noa Schoenmaker alleen op de doelman af, de bal stuitte op en met zijn hele hebben en houwen gooide de doelman zich ervoor. Daarbij torpedeerde hij Noa Schoenmaker, die zich aangeslagen en dizzy moest laten vervangen.

Vriend en vijand was het erover eens dat Schoenmaker was doorgebroken en dat hij ook nog eens onreglementair werd tegengehouden. Een duidelijkE rode kaart voor de doelman zou dit moeten opleveren. De scheidsrechter hervatte na enige tijd wel het spel met een vrije trap voor GDA maar de doelman mocht blijven staan.

De toegekende vrije trap op de rand van de zestien leverde voor GDA niets op. Na een half uur spelen verdubbelde de bezoekers de score. Een vrije trap van rechts werd door de GDA verdediging slecht beoordeeld en een GSC Esdo speler kon vrij inkoppen 0-2.

GDA drong fel aan maar GSC Esdo verdedigde met hand en tand en ging geregeld over het bekende randje heen wat de gasten in die fase veel kaarten opleverde. Vijf minuten voor tijd speelde Samir Ben Omar zich knap vrij en schoot netjes in de verre hoek binnen. Dit was de aansluitingstreffer voor GDA 1-2 en nog wat tijd te gaan.

Druk op het doel van de bezoekers leverde niet het gewenste resultaat op en dus moet GDA komende week de wonden likken en bij zichzelf te rade gaan waar het vooral in de eerste helft al mis ging door het missen van de vele 100% kansen.

Volgende week staat er voor GDA een lastige uituitwedstrijd tegen BMT op het programma, aan de Melis Stokelaan hoek Dedemsvaartweg wordt om 14.30 uur afgetrapt.