Angsthazen voetbal voerde de boventoon bij Scheveningen – Noordwijk. Interview Sportsignaal met John Blok en Tim Peters

Scheveningen – Noordwijk was een wedstrijd om snel te vergeten

Nico Mos

Na de 2-2- vorige week uit tegen TEC ( na een 0-2 voorsprong) wilde Scheveningen thuis voor eigen publiek iets goed maken. Echter deze ‘zespunten’ wedstrijd eindigde zoals die begon. De grootste kans was nog wel voor Michael de Niet, maar hij kopte (onbegrijpelijk), in vrije positie, naast.

Scheveningen begon wel sterk aan de wedstrijd met een prima voorzet in de 5e minuut van Tyrone Owusu ( verdere voorzetten van hem kwamen helaas niet aan), maar de voorzet werd gemist. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en gaven de teams elkaar weinig toe. Scheveningen was weliswaar van goede wil, maar kreeg de regie, tegen het stugge Noordwijk, maar niet in handen.

De hoogtepunten  voor het doel waren dan ook, aan beide zijden, op één hand te tellen. Halverwege kreeg Noordwijk een dot van een kans uit een hoekschop, maar die werd ruim over gekopt. Nadat beide teams af en toe een hoekschop kregen waaruit weinig echt gevaar ontstond brak de rust.

100% kans

Na de thee ging de wedstrijd op dezelfde manier door. Het werd een slaapverwekkend aanzien, omdat beide teams eerder voor de oplossing terug kozen, i.p.v. vooruit te durven spelen. Na een goed uur spelen moest Lex Immers het spel wegens een blessure verlaten. Spits Rowdy van der Putten was zijn vervanger, maar ook hij kon geen potten breken tegen de stugge defensie van Noordwijk. Twee minuten voor tijd haalde invaller Björn Wagenaar de achterlijn op links en zette voor. De geheel vrijstaande Michael de Niet moet koppend scoren, maar zijn inzet verdween naast het doel. Dit was enigszins tekenend voor de wedstrijd, waar alle tweede ballen voor de tegenstander waren waardoor er nooit echt druk gezet werd.

Al met al een 0-0 die de verhoudingen prima weergaf.