SEV wint van Semper Altius, maar is (nog) niet zeker van de 3e periodetitel

Vredenburch zit op het vinkentouw

SEV wint van Semper Altius( 5-2), maar is (nog) niet zeker van de 3e periodetitel

Tekst en foto’s: Nico Mos

Voetbalvereniging SEV is nog met Vredenburch gewikkeld in een strijd om de derde periode titel, dat nacompetitie inhoudt. Het zal hoogstwaarschijnlijk uitkomen op het doelsaldo. Na afgelopen zaterdag, waar tegen Semper Altius met 5-2 werd gewonnen, heeft SEV nog één doelpunt meer dan Vredenburch. Komende zaterdag speelt SEV uit bij HPSV en Vredenburch ontmoet RAS. Dan valt de beslissing.

Al na één minuut was SEV bijna trefzeker, want Fares Daouadi kopte, na een afgemeten voorzet over. En SEV ging door. Hoekschoppen, vrije trappen, Het initiatief lag duidelijk bij de Leidschendammers. Toch hadden ze een foutje nodig van Semper Altius om de 1-0 te scoren. Nadat Fares en Jasper Koning, oog in oog, misten voor de doelman van Semper Altius, was het na een half uur wel raak. Een hoekschop werd panklaar voorgebracht, waar een Semper Altius verdediger per abuis achterover kopte. Echter daar stond Fares nog tussen de doelman en de verdediger in zei dank je wel ( 1-0). En SEV ging door. Een minuut later stoomde linksback Thomas Bleichrodt op naar voren schoot tegen de hand aan van een Semper verdediger, zodat de arbiter onverbiddelijk naar de stip wees. Jasper Koning faalde echter jammerlijk. Sterker vijf minuten later was de stand alweer gelijk. Tony de Weerdt van Semper stond vogelvrij en had de hoek voor het uitkiezen (1-1). Toch ging SEV met een voorsprong rusten, want  Michael Bolleboom werd gehaakt in het strafschopgebied en weer wees de arbiter naar de stip. Good old Paul Jansen faalde deze keer niet (2-1).

Gouden wissel

Na de thee speelde Semper, mede door de achterstand(?) plotseling met veel meer agressie. Want Semper is nog niet 100% zeker van klassenbehoud. Ook de tweede ballen waren voor de gasten dus was het wachten op de gelijkmaker en die viel dan ook, vijf minuten na rust. Wederom werd er een strafschop gegeven, maar nu voor Semper. Justin Wenkenbach maakte geen fout ( 2-2). Vervolgens gingen Semper en SEV wisselspelers inbrengen. De wissel bij SEV, Ariay Farsi voor Simon Blijgaat bleek een gouden wissel.  Direct kwam er voorin bij SEV meer snelheid in het spel. Tien minuten na zijn invalbeurt werd Farsi van achteruit diep gestuurd. Hij zette mes scherp voor en Fares scoorde met een droge knal 3-2. Een minuut later was Farsi weer belangrijk. Hij omspeelde twee, die verdedigers en bereikte Jasper Koning , die 4-2 liet aantekenen. Zes minuten voor tijd zette de invaller de kroon op het werk maakte het mooiste doelpunt van de wedstrijd. De Semper doelman schoot zwak uit waardoor de bal opgepikt werd door de SEV verdediging. Wederom werd Farsi aan het werk gezet en met een prachtige lob van grote afstand bepaalde hij de eindstand toch nog op 5-2.