Forum Sport wint uit bij Valken’68

De wedstrijd tussen Valken ’68 en Forum Sport was niet meer belangrijk voor promotie of degradatie. Beide ploegen stonden bij aanvang al op een veilige plek in de ranglijst. Het werd ook een gezapige wedstrijd met zo nu en dan een opleving.

In de 5e minuut kwam Forum Sport op voorsprong. De hoekschop van Haitam el Marid werd zodanig met het hoofd verlengd door Edoardo Saurwalt dat rechterspits Marc du Chatinier de bal nog net binnen kon schieten: 0-1. Vanaf dat moment een gelijk opgaande wedstrijd zonder veel kansen.

Pas in de 32e minuut was er weer een opvallende actie. Rechterspits Huig van Duijn van Valken ’68 schoot de bal hard en laag op spits Joshua Cooper die met een simpele voetbeweging Forum Sport doelman Mir Osman Ali kansloos liet. De bal vloog onhoudbaar in de rechterkruising. 1-1

Na de rust een wat sterker Forum Sport. In de 68e minuut een spectaculaire actie van rechtervleugelverdediger Martijn Brummer. Na een dubbele een twee kwam hij kansrijk voor de goal van Valken ’68. De afronding was niet doeltreffend. Tien minuten later was het wel raak. Een goede voorzet van Pjer Bom bereikte Haitam el Marid die hard binnenschoot achter Valken ’68 doelman Joris van Harmelen. Alweer zijn 12e doelpunt van dit seizoen. Na deze 2e goal van Forum Sport was het elftal nog dicht bij een 3e treffer. Mike de Graaf (kopbal) en Marc du Chatinier (schot) misten de precisie in de afronding. Valken ’68 kreeg vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid bij een indirecte vrije trap binnen de 16 meter. De muur van Forum Sport stond een goal in de weg.

Al met al een verdiende 2-1 overwinning voor Forum Sport. Zaterdag de laatste competitie wedstrijden van dit seizoen voor beide elftallen. Valken ’68 uit tegen kampioen WV-HEDW en Forum Sport thuis tegen Argon. De uitwedstrijd bij Argon werd bij een 1-1 stand gestaakt door een ernstige blessure van een Argon verdediger. De resterende 24 minuten werden later uitgespeeld waarbij Forum Sport door de scheidrechter zwaar werd benadeeld en daardoor met 2-1 verloor.