FC Westland heel dicht bij kampioenschap

De zaalvoetballers van FC Westland zijn nog 1 punt verwijderd van het kampioenschap in de Topklasse. Maandagavond werd Maense in de Schiedamse Margriethal na een 1-3 ruststand met 2-9 aan de kant gezet.

In de openingsfase waren er kansen aan beide zijden. Mo Maatoug wist uiteindelijk op de doellijn de bal binnen te glijden voor 0-1, waarna Yassin Irzi met een schot in de kruising 0-2 op het scorebord te zetten. Maense wist uit een vrije trap de aansluitingstreffer achter doelman Barry Botman te schieten, echter wist Kamal Amheye kort voor rust de 1-3 te noteren. Na rust was het verweer van de Schiedammers een stuk minder, wat resulteerde in een doelpuntrijke tweede helft voor de Westlanders. FC Westland liep uit naar een 1-9 voorsprong, waarna Maense de eindstand op 2-9 wist te bepalen. Melvin Vissers, Mo Maatoug, Kamal Amheye en Yassin Irzi wisten allen 2 keer te scoren, Morad Naimi maakte de 9 vol. Maandagavond 30 mei trapt FC Westland om 22:00 af tegen hekkesluiter TPP/Feyenoord Futsal 2 in het topsportcentrum in Rotterdam. FCW heeft aan 1 punt genoeg om zich officieel tot kampioen van de Topklasse te bekronen. De promotie naar de 1e divisie is inmiddels al binnen.

De plek van FC Westland in de Topklasse wordt ingenomen door het 2e team van FC Westland komend seizoen. Door een 2-6 zege bij concurrent Berkel afgelopen week is het 2e team van FCW niet meer te achterhalen door de concurrentie en zijn zij kampioen geworden in de Hoofdklasse.