Sem Steijn bezorgt ADO in extremis goed uitgangspunt in tweeluik met Excelsior Rotterdam

Door een treffer van de volgend seizoen voor FC Twente uitkomende Sem Steijn in de 92e minuut waarmee hij de eindstand op 1 – 1 bepaalde (na een 0 – 0 ruststand) heeft hij de Hagenaars een uitstekende uitgangspositie bezorgd om het komende zondag, als de return op het programma staat, in eigen huis af te maken. Met deze uitslag mochten de Hagenaars zeker gezien de eerste helft zich het meest tevreden tonen.   

Na eerst NAC Breda en vervolgens FC Eindhoven met dezelfde scores (viermaal 2 – 1) verslagen te hebben wachtte nu Excelsior Rtd in de finale van de Play-Offs. De Rotterdammers schakelden eerst Roda JC uit en in de halve finale stuurden ze Heracles Almelo met de totaalcijfers van 6 – 1 terug naar de Keuken Kampioen Divisie.

Dinsdagavond vond in het Van Dongen & De Roo Stadion de eerste wedstrijd van deze tweekamp plaats. De Hagenaars traden nog zonder Ricardo Kishna (zat wel op de bank), en  Darryl Janmaat aan.

1e Helft

Vanaf de eerste minuut nam de thuisploeg het heft in handen. Toch waren het de Hagenaars die al na vier minuten bijna op voorsprong kwamen toen een verdediger van de Rotterdammers zijn doelman bijna het nakijken gaf maar Stijn van Gassel kon de bal nog net uit zijn doel tikken. Uit die corner bracht de Spanjaard Guillem Rodriguez, die in de basis begon om dat Bourard ziek was, de bal voor het doel maar de kansrijke situatie was op dat moment niet besteed aan Sem Steijn die bal naast volleerde. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen zette de defensie van ADO steeds onder druk maar zocht teveel de hoge bal waarmee de Haagse verdedigers wel raad wisten. Zodra Marouan Azarkan in het spel betrokken werd ontstond er met name over de grond gevaar voor de Haagse defensie. Na ruim twintig minuten werd een fout van Dhoraso Klas de Hagenaars bijna fataal maar ook deze mogelijkheid werd niet goed uitgespeeld door de Rotterdammers. Ondanks kansen voor topscorer Thijs Dallinga en Azarkan  was er na vijfenveertig minuten nog niet gescoord in het Van Dongen & De Roo stadion.

2e Helft

Twee minuten na de rust kwam de thuisploeg toch op voorsprong door een treffer van Azarkan uit een voorzet van invaller Couhgaib Driouech  waar doelman Hugo Wentges weinig meer aan kon doen. Een kleine tien minuten later had Azarkan weer een knappe actie in huis en bezorgde de bal bij Dallinga waarna Wentges erger voorkwam door attent te reageren. Vlak hierna werd de moegestreden doelpuntenmaker gewisseld en vanaf dat moment zakte de thuisploeg steeds verder in en bouwden de Hagenaars een overwicht op wat nou niet gelijk in kansen resulteerde. Het venijn zat duidelijk in de staart. Eerst kreeg Thomas Verheydt in de laatste vijf minuten een grote kans op de gelijkmaker maar in de tweede minuut van de extra tijd was het diezelfde Verheydt die de bal doorkopte op Steijn die vervolgens de bal achter de Rotterdamse doelman schoot en daarmee het uitgangspunt voor de wedstrijd van komende zondag een ander gezicht gaf.          

Karakteristieken

Excelsior Rtd. – ADO Den Haag: 1 – 1  (0 – 0)

Scoreverloop: 47e min. 1 – 0 Azarkan, 90 + 2 min. 1 – 1 Steijn

Gele  kaart(en): Kemper (ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Dennis Higler

Toeschouwers: 4.400

Opstelling Excelsior Rtd.  : Van Gassel, Horemans, El Yaakoubi, Wieffer, Dalinga, Niemeijer (46/Driouech), Azarkan(62/Baas), Nieuwpoort, Goudmijn (90/Vlasenko), Tjoe-A-On (75/Ormonde-Ottewil), Eijgenraam


Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Matthys, Amofa, Kemper, Klas, Breinburg, Steijn, Pires, Verheydt, Rodriguez (83/Ćatić),  Asante

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s : Ashton Tokromo

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten