Zonnige middag levert PGS Vogel geen punten op

Nu er weer een duidelijk stijgende lijn te zien is in zowel het spel als de resultaten van PGS, was er wederom de hoop dat er een goed resultaat neergezet kon worden tegen VCS. De eerste 15 minuten van de wedstrijd leek dit ook het geval. PGS zocht brutaal de aanval en met een goede veldbezetting kreeg het de eerste kansen. Nadat de eerste kans nog geen doelpunt opleverde, was het de tweede keer wel raak. Glenn Plum zorgde na een goede bal van Hamza Loukili met een even goede afwerking voor de 0-1.

Daarna twee momenten van slechte organisatie die PGS gelijk de das omdeden. Eerst was het een erg makkelijk gegeven vrije trap, waarbij PGS het belangrijker vond om hier wat van te zeggen tegen de scheidsrechter. De nummer 10 van VCS maakte hier dankbaar gebruik van door de snel genomen vrije trap zonder twijfel de kruising in te schieten. Nog geen vijf minuten later weer een soortgelijk moment door een te kort genomen vrije trap waar VCS er razendsnel uit kon komen en er 2-1 van kon maken.

De Ockenburghers hadden bij vlagen moeite met de vooral heel veel individuele klasse bij VCS, maar het liet zich toch ook goed zien. Nadat Rami helaas nog een strafschop miste voor PGS, was het even later Max de Bruin op aangeven van Rami die de verdiende 2-2 en tevens de ruststand op het bord zette.

In de tweede helft probeerde PGS uit hetzelfde vaatje te tappen, maar het liep helaas hetzelfde als eigenlijk het gehele seizoen. Max Oldenbeuving en Danny Plugge moesten wederom geblesseerd afhaken en weer moest Vita Lorente schuiven in de opstelling. Desalniettemin lieten de bezoekers het de eerste 20 minuten na rust na om weer op voorsprong te komen, er werd veel te slordig met de gegeven ruimte omgegaan en daar kwam bij dat de afwerking ook niet altijd even zuiver was. Net toen iedere de 2-3 verwachtte, viel juist de 3-2. Een goede individuele actie werd beloond met een dito doelpunt. Niet heel veel later deed PGS weer wat terug. Bas Sant, die nog mee was naar voren na een standaardsituatie, kreeg de bal op ongeveer 25 meter van de goal ineens voor zijn voeten. Zonder te twijfelen schoot hij deze toch wonderschoon de linkerbovenhoek in.

PGS probeerde nog een vuist te maken de laatste 15 minuten, maar uiteindelijk zorgde VCS voor het slotakkoord. Uit de kluts van een hoekschop werd het 4-3 en ook de 5-3 mocht er zeker zijn. De invaller van VCS kreeg de bal mooi hoog boven hem en de omhaal die volgde was ook goed uitgevoerd. Het eindresultaat was misschien wel het mooiste doelpunt van de middag, waarbij de neutrale toeschouwer het meest werd verwend.