VELO veilig na winst op Forum Sport

Na de mooie overwinning op kampioen WV-HEDW keek VELO vol goede moed vooruit naar de wedstrijd tegen Forum Sport. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en in Voorburg werd het dan ook een meer dan spannende en doelpuntrijke wedstrijd. Na een snelle 2-0 achterstand toonde VELO veel veerkracht en wist na 90 minuten voetbal een mooie 3-4 overwinning bij te schrijven.

In de 4e minuut een eerste aanval van VELO via de diep gestuurde Roderick Meinema maar zijn voorzet werd onderschept voordat Sergi Roeleveld gevaarlijk kon worden. Enkele minuten later was Forum Sport wel succesvol via een doelpunt van Edoardo Saurwalt, 1-0, na een voorzet van Lucius Gyamfi. VELO was weer snel bij de les en scoorde in de 10e minuut de 1-1 via Roderick Meinema in de rebound van een geblokt schot van Sergi Roeleveld. Scheidsrechter van Elswijk wees naar het midden maar ging op aandringen van de Voorburgers toch om advies bij de clubgrensrechter van Forum Sport waarna het doelpunt alsnog wegens buitenspel werd afgekeurd.

Na mislukte doelpogingen van Sergi Roeleveld en Daan van Rossum was het Forum Sport dat in de 23e minuut weer kon scoren. Daan van Rossum leed balverlies op het middenveld waarna Maximilliano do Sacramento Castro een vrije doorgang kreeg richting het doel van Dion van Wijk en met een strak schot de 2-0 noteerde. VELO pakte de draad weer op en kwam enkele minuten later al terug in de wedstrijd. Uit een corner van Sergi Roeleveld kwam de bal voor de voeten van Roderick Meinema die de bal weer voor het doel bracht waarna Sergi Roeleveld met een kopbal de Voorburgse doelman Justin van Look wist te passeren, 2-1. Tot aan de rust aan beide kanten nog enkele doelpogingen, o.a. een schot van Sergi Roeleveld op de lat, maar in de stand kwam geen verandering meer.

In het begin van de 2e helft een eerste doelpoging van Forum Sport via een kopbal en Edoardo Saurwalt net over het doel uit een voorzet van Haitam El Marid. VELO werd wat feller in de duels en wist binnen een paar minuten de wedstrijd om te draaien. Daan van Rossum kreeg na een actie van Roderick Meinema de bal voor zijn sterke linkerbeen en haalde van afstand genadeloos uit met een strak schot hoog in de hoek, 2-2. Na de aftrap weer snel balbezit voor VELO met wederom een afstandsschot van Daan van Rossum waarop de Voorburgse doelman andermaal geen verweer had, 2-3. Het spel bleef op en neer gaan en Forum Sport was in de 63e minuut weer succesvol met het 2e doelpunt van Maximilliano do Sacramento Castro die, na weifelend ingrijpen van de VELO-defensie, met een strak schot VELO-doelman Dion van Wijk wist te passeren, 3-3.

In de resterende tijd aanvallen over en weer en de vraag was welk team nog zou scoren en de drie punten zou pakken. Uiteindelijk was VELO de gelukkige door in de 86e minuut de 3-4 op het scorebord te brengen. Na een actie van Lars de Jong werd een inzet van Sergi Roeleveld half weggewerkt waarna in laatste instantie na enkele klutsballen de bal via een kopbal van Ricky van Mierlo net langs de goede kant van de paal in het doel verdween. In de laatste minuten en de extra tijd trok geheel Forum Sport, inclusief doelman Justin van Look bij corners, ten aanval om er nog tenminste een remise uit te slepen maar VELO bleef overeind en wist de voorsprong in stand te houden.

Na het laatste fluitsignaal van Elswijk vreugde bij VELO en moest Forum Sport zich misschien wel terecht neerleggen bij de overwinning van VELO. Met dit resultaat is VELO in ieder geval behouden voor de 1e klasse en ook Forum Sport is door resultaten van ander clubs volgend seizoen 1e klasser.

As. zaterdag speelt VELO de voorlaatste wedstrijd in de competitie thuis tegen hekkensluiter AFC uit Amsterdam dat verrassend won van Voorschoten ’97, de nr. 2. Uit verloor VELO onnodig dus een revanche is op zijn plaats om de drie punten in huis te houden en om mee te blijven doen in de strijd om de 3e periodetitel.

Redactie: Louis de Letter
Foto’s: Archief en Theo V.