Ruime overwinning van BSC’68 tegen SVO Buytenpark

BSC was gebrand de derde plaats vast te houden omdat dan waarschijnlijk onze vrienden uit Koudekerk de tegenstander zullen worden in de nacompetitie. Tegenstander SVO Buytenpark begon om een heel andere reden  fanatiek aan de wedstrijd. Degradatie ligt op de loer en dan heb je punten nodig. Doelman Dennis Harteveld was zelfs zo gedreven dat hij het schot van pupil van de week Luca uit de hoek dook. Mede door de belangen begonnen beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd. De eerste echte kans was voor de bezoekers uit Zoetermeer maar deze bal ging rakelings over. Hierna neemt BSC het initiatief langzamerhand over en de eerste de beste kans is raak. Lody Dijkhuizen ziet in eerste instantie zijn inzet geblokt maar als de bal opnieuw voor zijn voet belandt knalt hij deze onbedaarlijk hard in de kruising: 1-0. Bijna is het onmiddellijk daarna weer raak als Jelle Verhoeff uithaalt na een prachtige actie van Nick Holstege maar laat Harteveld zien waarom Be Fair hem na de zomer naar Waddinxveen haalt. Zo gaan beide ploegen aan de thee met een minimale voorsprong voor de thuisclub.

Na de pauze probeert BSC door te drukken en de kansen stapelen zich op. Een kogel van Jop Splitthof scheert rakelings over de lat. Na twee mogelijkheden voor SVO gooit Lody Dijkhuizen de wedstrijd op slot door opnieuw een bal de kruising in te jagen. De ingevallen Joep van Straalen brengt wat meer snelheid op de flanken en daar profiteert Guido de Peinder van door een slim balletje van Joep te verlengen in de lange hoek. Het laatste woord is voor opnieuw Lody Dijkhuizen die een voorzet van de Peinder bij de tweede paal simpel binnen kan lopen. BSC staat hierdoor weer wat steviger op de derde plaats en door opnieuw verlies van Groeneweg komt zelfs de tweede plaats nog in zicht.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Ommoord.

Redactie: Hans Verhoeff
Foto’s: Martin van Oostveen

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten