Berkel vrouwen op weg naar nacompetitie voor promotie

Op het met zonovergoten sportpark Het Hoge Land trapte Berkel iets na 14.30 uur af voor de belangrijke wedstrijd tegen Ijzendijke met als inzet de 2e plaats in de 1e klasse A die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse.

In de beginfase de gasten een paar keer dicht bij een doelpunt maar paal , lat en Bianca Troost zorgde ervoor dat er niet gescoord werd. Aan de andere kant kwam Berkel steeds beter in de wedstrijd met goed combinatievoetbal en dat resulteerde ook in kansen maar aan Ijzendijke zijde hield de keepster met prachtige reddingen haar doel schoon waardoor het lang 0-0 bleef. Vlak voor rust kwam toch de bevrijdende voorsprong voor Berkel , het was Anouk Angkotta die met een bekeken schot van afstand iedereen het nakijken gaf en de thuisclub verdiend op 1-0 bracht. Een lekkere treffer zo vlak voor rust en dus ging heel Berkel met een heerlijk gevoel richting thee en limonade.

In het 2e bedrijf gaven de gasten niet op en maakte het de thuisclub regelmatig erg lastig. Aan de andere kant wederom ook kansen voor Berkel maar net als voor rust waren beide keepsters een sta in de weg voor een ieder en bewaakte het doel met verve. Diep in de 2e helft kwam Berkel dan toch op 2-0 en ditmaal was het Isabel Heinsbroek die een schitterend afstandsschot in het doel zag verdwijnen en zo heel Berkel wat meer lucht gaf. Wie anders dan Lindy Hogedoorn bepaalde uiteindelijk definitief de wedstrijd door de 3-0 te noteren en daarmee was het ook voor de gasten over en uit.

Een prima overwinning dus voor speelsters en staf waarmee dé trots uit Lansingerland prima zaken op de ranglijst doet. Mede door het gelijke spel van IJFC heeft Berkel de tweede plaats nu in handen en kan die komende zaterdag definitief veiligstellen. Dan komt IJFC naar sportpark Het Hoge Land en zoals gezegd, wint Berkel dan is plek 2 definitief voor het keurkorps van Sanne Dekkers en kan men zich gaan opmaken voor de nacompetitie met als inzet promotie naar de hoofdklasse.