Die Haghe weet niet te winnen van Monnickendam

Trainer Wim de Jong van Die Haghe:

“We bungelen nog steeds aan een draadje”

Door Nico Mos

Voetbalvereniging Die Haghe bevindt zich in de gevarenzone in de 1e klas. Afgelopen zaterdag kwam Monnickendam op bezoek en winst was geboden. Voor beiden eigenlijk, maar Monnickendam heeft iets meer zicht op lijfsbehoud. De wedstrijd eindigde in 0-0 en daar schoot zeker Die Haghe weinig mee op.

De wedstrijd was niet goed wel spannend en er werd aan beide kanten veel strijd geleverd. Na een klein kwartier de eerste hoekschop voor de thuisclub, door Noah Abid, maar de keeper van Monnickendam was attent. Sowieso gebeurde er weinig voor beide doelen, zeker voor rust. Veel onnauwkeurige passing over en weer. De hoekschoppen van Monnickendam werden door Donny Reugebrink steeds bar slecht genomen. Daar kwam werkelijk geen gevaar uit. Verder kan ik over de eerste helft kort zijn. Veel strijd, voor elke meter, maar doelkansen over weer bleven vrijwel uit.

Schepje bovenop

Na rust kwam Die Haghe sterk uit de kleedkamer en deed er , i.v.m. de eerste helft, een schepje bovenop. Nadat eerst een hoekschop naast was geschoten was in de counter daarop Monnickendam gevaarlijk. Misschien wel de grootste kans van de wedstrijd werd om zeep geholpen. Kik Braspenning was op rechts doorgebroken en zette voor. De kleine Jeffrey Gits had de bal voor het intikken, maar de Die Haghe doelman, Bas Drost, voorkwam een achterstand door een puike redding. Misschien wel de mooiste en grootste kans van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft was het Die Haghe die op de deur klopte, maar zowel Noah Abid als Jelle Halsema konden het net niet vinden. Wel was er even een penalty moment. Heel de thuisclub schreeuwde erom, maar arbiter Thomas Groenendijk stond op twee meter en wuifde dat weg ( ‘de bal ging via zijn lichaam tegen de arm’, red.). Daarna werd er nog een kwartier opportunistisch gevoetbald zonder echt nog gevaarlijk te worden en bleef de stand zoals die was.