Veel doelpunten bij Forum Sport – VELO

Voor aanvang van de wedstrijd stonden Forum Sport en Velo beiden met 31 punten uit 23 wedstrijden samen op de 5e plaats. Forum Sport had een iets beter doelsaldo. En hoewel beide ploegen nog een kleine kans op de nacompetitie hadden moest er ook met een schuin oog naar beneden gekeken worden. Ze waren immers nog niet veilig.

De wedstrijd begon zoals iedereen verwachtte. Twee aanvallende ploegen die voor de drie punten wilden gaan. Al na 7 minuten was het Forum Sport dat de score opende. Een voorzet vanaf links werd door Edoardo Saurwalt binnengekopt achter Velo keeper Dion van Wijk.Terwijl Forum Sport nog aan het nagenieten was van de vroege goal was het in de 10 minuut 1-1. Scheidsrechter van Elswijk keurde de goal af vanwege buitenspel. De wedstrijd was echt los en er ontstonden kansen aan beide kanten.

In de 22e minuut een prachtige individuele actie van Maximilliano do Sacramento Castro.  Hij liep vanaf de linkerkant het strafschopgebied op snelheid binnen en haalde hard uit met zijn linker naar de verre hoek. Zo kwam Forum Sport op een comfortabele voorsprong. Althans, zo leek het. Want opnieuw heel snel na de Forum Sport goal antwoordde Velo. Het leek wel alsof Forum Sport even wat minder geconcentreerd was want de verdediging vergat in de 25e minuut in te grijpen toen de bal na 2 rebounds alsnog door de goed spelende en attente Sergi Roeleveld achter Forum Sport doelman Justin van Look werd binnengetikt: 2-1. Jacco Scholten was dicht bij de 3-1 maar zijn schot werd geblokt. Aan de andere kant een hard schot op de lat bij Forum Sport. Met de 2-1 werd de rust gehaald.

De 2e helft liet opnieuw zien dat de wedstrijd redelijk gelijk op ging, maar Velo was in veel persoonlijke duels de winnaar. In de 55e en 56e minuut was het Daan van Rossum die voor Velo 2 keer scoorde. Bij het eerste doelpunt kreeg hij de ruimte om uit te halen en dat deed hij heel goed vanaf ongeveer 20 meter. Zijn tweed en Velo’s derde doelpunt was op aangeven van rechts waarop hij de bal opnieuw zuiver in de linkerhoek schoot. 2-3 Trainer Dennis den Turk greep in de 60e minuut in door te wisselen. De vandaag onzichtbare Lucius Gyamfi werd gewisseld voor Sven Koppenol en de licht geblesseerde Haitam El Marid werd vervangen door Marc du Chatinier.

Sven Koppenol was net in het veld toen hij zich met een mooie actie vrijspeelde en Maximilliano do Sacramento Castro de kans gaf zijn tweede goal te scoren. 3-3. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer. De vraag was wie de beslissende goal zou maken. Opvallend dat bij Forum Sport een aantal geroutineerde spelers het vandaag af lieten weten. Het was dan ook een van de routiniers die met een achteloze hakbal de razendsnelle Sergi Roeleveld in de 89e minuut de mogelijkheid bood de 3-4 te scoren. En die mogelijkheid benutte hij!

Voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd om naar te kijken. Velo was de gelukkige vanmiddag en doet nog volop mee in de 3e periode. Forum Sport stond met lege handen. De enige troost die er was voor de Voorburgers is dat ze door de uitslagen in de poule zich veilig mogen weten. Volgend jaar weer de 1e klasse.

Redactie: Jean Nederlof
Foto: Archief (Theo V.)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten