ADO Den Haag vrouwen leggen beslag op de 3e periodetitel na winst op VV Alkmaar

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zich geplaatst voor de Eredivisie Cup door het veroveren van de 3e periode titel. Op Sportpark Pr.Irene in Rijswijk stond vrijdagavond de laatste competitiewedstrijd tegen de vrouwen van VV Alkmaar op het programma.

De wedstrijd die gratis te bezoeken was boeide vooral in de eerste helft. Het eerste wapenfeit was een afstandsschot van aanvoerder Gwyneth Hendriks die de bal net over de lat getikt zag worden door doelvrouw Femke Liefting van de bezoekers. Een minuut later kwam de thuisploeg op voorsprong door Jaimy Ravensbergen uit een corner van Liz Rijsbergen. De vrouwen van trainer Sjaak Polak bleven heer en meester en als met name Rijsbergen wat nauwkeuriger was geweest dan had de score met name voor de rust nog veel hoger kunnen uitvallen. Rond de 20e minuut bracht Rijsbergen toch de marge op twee door een schot dat eigenlijk houdbaar was maar de Alkmaarse keepster ging opzichtig in de fout. De mooiste goal van de vond kwam op naam van Romy Speelman die de bal met een stuit kreeg aangespeeld van Rijsbergen en hem daarna vol op de slof nam en snoeihard tegen de touwen zag belanden. Met deze 3 – 0 ruststand zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Deze was voor het ruim opgekomen publiek een stuk minder aantrekkelijk maar desondanks vielen er nog drie doelpunten te noteren. De eerste levensgrote kans was voor de vrouwen uit Alkmaar, maar Charlotte Hulst zag kans om staande op de Haagse doellijn de bal over het doel te schieten. Nikki IJzerman, uitgeroepen tot Power Vrouw van deze wedstrijd, nam de vierde en vijfde treffer voor haar rekening en bij een 4 – 0 stand deed de ploeg uit Noord Holland wat terug via Alieke Tuin. Na vier minuten blessuretijd en een eindstand van 5 – 1 maakte de scheidsrechter er een einde aan.

Eindstand Pure Energie Eredivisie

De ADO vrouwen zijn in de competitie op een keurige vierde plaats geëindigd. FC Twente heeft haar landstitel geprolongeerd en Ajax is als tweede geëindigd en PSV als derde. Deze vier ploegen gaan onderling nog uitmaken wie zich straks winnaar mag noemen van de Eredivisie Cup. Op Hemelvaartsdag (*26 mei) nemen de Haagse vrouwen het in de eerste wedstrijd van de halve finale het in eigen huis op tegen landskampioen FC Twente en de return vind drie dagen later plaats in Enschede (29 mei).

Karakteristieken

ADO Den Haag – VV Alkmaar: 5 – 1. (3 – 0)

Scoreverloop: 9e min. 1 – 0 Ravensbergen, 19e min. 2 – 0 Rijsbergen, 36e min. 3 – 0 Speelman, 69e min. 4 – 0 IJzerman, 75e min. 4 – 1 Tuin, 84e min. 5 – 1 IJzerman

Gele kaarten: Colin (VV Alkmaar)

Scheidsrechter: Ramon Westhoff

Toeschouwers: 510

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks (87/Pijnacker Hordijk), Verspaget, Nelemans (87/Burgers), Douma (79/Vonk), Ravensbergen, v.Belen (87/v.d.Born), Rijsbergen, IJzerman, Speelman, v.Oosten (79/v.Raay)

Opstelling VV Alkmaar: Liefting, Stoop, Mol, Kruijthof (65/Colin), Hulst (81/Zijp), v.d.Mos, Tuin, Ruiter, Koopman (81/Maass), Stoop (81/Roosjen), Smal (66/Caprino)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo