Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar

Vrijdag 20 mei wordt het Eredivisieseizoen afgesloten. Voor ADO Den Haag Vrouwen is er nog veel te winnen in de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar. Beide ploegen ontmoetten elkaar twaalf keer eerder in competitieverband. Zevenmaal was er een Haagse zege, tegenover drie nederlagen. De overige twee duels deelden beide clubs de punten. De eerdere wedstrijd dit seizoen in het Cars Jeans Stadion eindigde in 3-1. Jolina Amani (2) en Amber Verspaget tekenden destijds voor de Haagse doelpunten.

VV Alkmaar strijdt vrijdag om de zesde plaats. Mocht het lukken de eerste zege te boeken sinds 11 maart, dan houdt het SC Heerenveen, dat twee punten achterstand heeft, zeker van zich af. ADO Den Haag Vrouwen kan zelfs een dubbelslag pakken. Met een tweede thuiszege op VV Alkmaar eindigt het elftal van Sjaak Polak voor het tweede seizoen op rij op de vierde plaats én is de derde periodetitel een feit

Ik denk dat we in het begin heel erg op zoek waren en niet heel best begonnen aan het seizoen,” kijkt Kayra Nelemans terug op het Eredivisieseizoen. “In de loop van het seizoen ging het steeds beter, vooral als het gaat om voor elkaar werken. Haagse bluf, strijd, passie en beleving kwamen na de winterstop weer helemaal terug. Daardoor hebben we denk ik veel punten gepakt en kunnen we nu hopelijk de vierde plek behouden en ons plaatsen voor de Eredivisie Cup.”

Het afgelopen seizoen was de 19-jarige linksachter een vaste waarde in de Haagse defensie. “Ik vind zelf dat dit seizoen voor mij echt een ontwikkelseizoen was. Ik ben me enorm aan het ontwikkelen op de punten die ik wilde verbeteren. Dit gaat steeds beter. Natuurlijk zitten er mindere wedstrijden tussen, maar die neem ik altijd mee om het de volgende wedstrijd weer beter te doen. Ik voel me echt thuis bij deze club en wil me natuurlijk altijd blijven ontwikkelen.”

Vrijdag verwacht ze een leuke wedstrijd tussen twee ploegen die zullen strijden om de winst. “Wij willen de Eredivisie Cup halen en VV Alkmaar zal er alles aan doen om dat tegen te houden. Wij gaan er alles aan doen om die drie punten te pakken. En als we het met elkaar en voor elkaar doen, zullen we goed voetballen en heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt!”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar wordt op vrijdag 20 mei gespeeld op Sportpark Prinses Irene, gelegen aan de Schaapweg 2 in Rijswijk. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel

Foto:  Ashton Tokromo

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten