VELO deelt punten met Valken’68

In de eerste wedstrijd zijn beide teams gestart met een overwinning en met de terechte remise van vandaag blijven de teams op gelijke hoogte.

VELO begin toch wel enigszins gehandicapt aan deze wedstrijd zonder Ramon Ripson, Reinier Maartense, Daan van Rossum en Roderick Meinema (wel op de bank en ingevallen). Desondanks wist trainer Kevin van der Geest weer een team samen te stellen dat met veel energie de strijd is aangegaan tegen een goede tegenstander en met een verdiend gelijkspel kon terugkeren richting Wateringen.

Valken ’68 probeerde vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het was juist VELO dat in de 6e minuut met een snelle counter op voorsprong kwam. De diep gestuurde Joey Kouters liep zijn tegenstander er uit en met afgemeten voorzet liet hij Rick van Mierlo de score openen, 0-1. De vreugde was echter van korte duur. Een paar minuten later was het al gelijk via Joshua Cooper die op de rand van buitenspel, vlagsignaal van grensrechter Tom van der Burg werd genegeerd door arbiter Greveling, alleen voor doelman Dion van Wijk niet faalde, 1-1.

VELO pakte de draad weer op en kreeg enkele kansen via Rick Das, net te laat bij een voorzet van Sergi Roeleveld, en een inzet van Sergi Roeleveld zelf in de handen van de doelman. In de 20e minuut een domper voor VELO. Bij een vrije trap van Jaco van der Bent miscommunicatie tussen Rick Das en doelman Dion van Wijk waarbij de bal via Rick Das in het doel verdween, 2-1. VELO toonde veerkracht en zocht weer de aanval maar doelpogingen van Sergi Roeleveld (bal in zijnet en naast het doel)

en Lars de Jong (kopbal naast) hadden geen resulaat. Ook Valken ’68 kreeg kansen maar zowel Jaco van der Bent en Joshua Cooper waren ongelukkig in de afronding. Zo bleef het 2-1 bij de rust.

VELO ging in de 2e helft goed van start met twee doelpogingen van Sergi Roeleveld maar tot 2x toe ging zijn inzet over het doel. In de 55e minuut wel blije gezichten bij VELO. Op aangeven van Sergi Roeleveld kon Lars de Jong op de rand van de 16 meter met zijn sterke linkerbeen uithalen en VELO langszij brengen, 2-2. Brent Biesheuvel, terug van een blessure, kwam voor Mo Ozdemir en ook Roderick Meinema (voor Joey Kouters), Jessy van Egmond (voor Rick van Mierlo) en Jelle van Rijn (voor Mitchell Weissenberg) kregen in het laatste half uur nog speelminuten. VELO bleef het initiatief houden, drukte de tegenstander steeds meer terug op eigen helft en met iets meer overleg en rust in hun spel hadden Roderick Meinema en Sergi Roeleveld het verschil kunnen maken. Ook Valken ’68 was met enkele counters, corners en vrije trappen nog gevaarlijk voor het VELO-doel maar in de stand kwam geen verandering meer.

As. zaterdag speelt VELO thuis regen Argon, in het seizoen 1994-1995 tegenstander op zondag, thuis verloren (0-3) en uit gewonnen (0-1). VELO zal voor de drie punten moeten gaan om goed te blijven meedraaien.

Redactie: Louis de Letter