Blauw-Zwart en Lugdunum aan elkaar gewaagd

In een sportieve wedstrijd had Blauw Zwart de eerste 30 minuten de wedstrijd naar zich toe moeten trekken.  De Leidse doelman Jeffrey Loozen was het grote obstakel voor de Wassenaarders. Hij behield de 0-0 stand tot de 27e minuut. Het was de sterk spelende Wassenaarse spits Bram Smit die in de 27e minuut op de rand het 16 metergebied een onnavolgbare actie maakte en in de draai de bal onhoudbaar achter doelman Loozen schoot. Nog geen drie minuten laten was het Loozen die Smit afhield van zijn 2e doelpunt. De verdediging van de Wassenaarders hadden hun handen vol aan de Leidse spitsen, Jayden Bergwijn en Koos de Haas. Inplaats dat Blauw Zwart de score verder opvoerde was het Lugdunum die de laatste 10 minuten van de eerste helft het heft in handen nam. In de 41e minuut schoot Renan Peter Bernal met een geweldige pegel de Leidenaren langszij. Koos de Haas liet drie minuten later, vlak voor rust, zien waarom hij geen moment losgelaten kan worden. Vanaf 30 meter schoot hij de tweede Leidse treffer binnen. Ruststand 1-2.

Offensief

De 2e helft bleef middenvelder Dunke Lagerberg geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Stefano Timmers. Voor het middenveld een aderlating. In de eerste helft speelde Dunke al geen 100 procent en had last van zijn blessure. Daarbij mistten de Blauwen ook op het middenveld Christiaan de Krom. Het kwam het spel niet ten goede. Direct na de aftrap in de 2e helft trachtten de Blauwen de wedstrijd een ommekeer te geven. In 47e minuut was het een inzet van Bram Smit die door verdediger Tom Dijkhuizen van de Leidse doellijn werd gehaald. Drie minuten later claimde Blauw Zwart een strafschop. Bij een Blauw Zwart inzet kwam de bal tegen steunarm van de op de   grond liggende Leidse verdediger.  De uitstekend leidende Katwijkse scheidsrechter Albert de Jong wuifde de het protest weg. De mooiste en enige doelrijpe kans voor Lugdunum was in de 60e minuut. Een inzet voor open doel werd niet binnengeschoten maar belandde in het zijnet. Vervolgens werd een schot van Bram Smit tot corner verwerkt en kopte Fabian van Bommel vanuit een corner rakelings over. In de 23e minuut was het de snelle ingebrachte Bram den Hollander die Bram Smit bediende en de 2-2 binnenschoot. Beide teams hielden elkaar na de gelijkmaker in evenwicht. Lugdunum eindigde de wedstrijd me 10 man. Rood voor Jayden Bergwijn die onbesuisd in kwam op Tom van der Marel, die met een enkel blessure het veld moest verlaten.

Resumerend: Twee teams die wilden voetballen. Juiste uitslag. Het gemis bij Blauw Zwart op het middenveld van Chrstiaan de Krom en in de 2e helft ook nog eens Dunke Lagerberg, speelden wel parten. Lugdunum, technisch prima, conditioneel kan beter.

Aanstaande zaterdag speelt Blauw Zwart thuis tegen TAVV, aanvang 15.00 uur.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher