ADO Den Haag verzuimt FC Eindhoven de genadeklap te geven     

Na het elimineren an NAC Breda in de eerste ronde van de Play-offs ontvingen de Hagenaars in de halve finale in het Cars Jeans Stadion FC Eindhoven dat De Graafschap had uitgeschakeld. In de reguliere competitie had ADO thuis met 4 – 2 gewonnen van de Brabanders en in Eindhoven met 1 – 1 gelijk gespeeld.

Zonder de zieke sluitpost Hugo Wentges die werd vervangen door de jarige Alessandro Damen (32) begon de thuisploeg niet goed aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten mocht de thuisploeg doelman  Damen dankbaar zijn dat hij in één op één situatie met Charles-Andreas Brym de bal uit zijn doel ranselde en uit de daaropvolgende corner de kopbal van Jort van de Sande  opnieuw uit zijn doel bokste. Van deze eerste schik bekomen namen de Hagenaars hierna het heft in handen en na een kwartier spelen kreeg Thomas Verheydt de bal aangespeeld die vervolgens met een slim hakje op de rand van de zestien Dhoraso Klas aanspeelde waarna de middenvelder de bal snoeihard in de bovenhoek schoot.

De gastheren bleven hierna de bepalende partij en Klas was bijna goed voor de 2 – 0 na goed voorbereidend werk van Jamal Amofa die Sem Steijn vond die zijn schot gekeerd zag worden door doelman Nigel Bertrams waarna in de rebound de bal voor de voeten kwam van Klas die de bal voor het inschieten had maar daarbij gehinderd werd waardoor de bal naast het doel verdween. Een paar minuten later viel dan toch de tweede Haagse treffer door een snoeiharde kopbal op de rand van de zestien van Verheydt uit een voorzet van aanvoerder Boy Kemper. De bezoekers konden hier in die fase weinig tegenover stellen maar in twee minuten durende blessuretijd moest Damen (uitgeroepen tot man of the match) toch nog in actie komen op een knap schot van Joey Sleegers, waardoor de rust aanbrak met een 2 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.    

2e Helft

Tien minuten na de rust voorkwam verdediger Mawouna Amevor met het hoofd dat Gregor Breinburg vanaf de rand van het strafschopgebied binnenschoot. Diezelfde Amavor stuurde Brym even later op de Haagse doelman af maar de Canadees stuitte op de Haagse goalie. Ruim een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers toch dichterbij toen de koud ingevallen Justin Ogenia in de zestien meter werd aangetikt door Hervé Matthys, waarna scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de stip wees. Sleegers schoot de strafschop gedecideerd in de linkerhoek waarmee hij zijn ploeg terugbracht in de wedstrijd. Bij aanvang van het Haags kwartiertje kwamen de bezoekers bijna op gelijke hoogte maar het wippertje van Sleegers over doelman Damen heen werd nog voor de doellijn weggehaald door Amofa. De ploeg van trainer Giovanni Franken ging nog wel op zoek naar de 3 – 1 maar de echte overtuiging ontbrak terwijl de Eindhovenaren wel vrede leken te hebben met de nipte nederlaag.

Giovanni Franken met Goldplay

Tweede beslissnede duel

Komende zaterdag 21 mei om 16.30 uur wordt het tweede duel afgewerkt in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven. De winnaar van deze tweekamp ontmoet in de finale de winnaar van Excelsior Rtd. tegen Heracles Almelo.

Karakteristieken

ADO Den Haag – FC Eindhoven: 2 – 1  (2 – 0)

Scoreverloop: 15e min. 1 – 0 Klas, 28e min. 2 – 0 Verheydt , 74e min. 2 – 1 Sleegers (p)

Gele kaarten: Matthys,Verheydt(ADO Den Haag), Brym, Vermeulen, v.Son (FC Eindhoven)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Toeschouwers: 10.475

Opstelling ADO Den Haag: Damen, Matthys, Kemper, Pires, Verheydt, Asante, Breinburg (74/Puclin), Amofa, Steijn, Ćatić (80/Severina), Klas


Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Amevor, Peijnenburg, Dalhaus, Verreth(15/v.Son), v.d.Sande (67/Rácz), Sleegers, de Keersmaecker, Brym(70/Ogenia), Vermeulen, Seedorf


Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: ADOfans.nl

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten