Audio| TAC`90 goed op dreef tegen SJC. Interview Sportsignaal met Mario Koswal

Wedstrijdverloop
Vrij vroeg in de wedstrijd gaf Randall Labordes een voorzet en kopte Fernando Couvreur op de lat van SJC keeper Lex Hoogervorst. Nog geen minuut later was het wel raak en TAC kwam op voorsprong via Fernando Couvreur 1 – 0. Direct daarna keerde de TAC doelman Jhudamier Marchena een hard schot van een SJC spits en voorkwam hier mee de gelijkmaker. Onder tropische omstandigheden keken wij naar een boeiende wedstrijd waar vaart in zat en hebben ons geen moment verveeld.

TAC ging door met aanvallen, er moest tenslotte gewonnen worden. Een mooie vrije trap van Randall Labordes werd door de SJC keeper tot corner over de lat getkt. TAC speelde goed en was gelijkwaardig aan het hoger geplaatste SJC. Een opportunistisch spelend TAC heeft door het vroeg druk zetten, de touwtjes stevig in handen. Mo el Ousrouti had zicht op de 2 – 0 maar de keeper van SJC hield zijn schot tegen. KNVB scheidsrechter Nihat Babat uit Bergen op Zoom floot soeverein en laste zo wel voor als na rust, een noodzakelijk drinkpauze in.

Net op tijd lijkt Mo el Ousrouti die een sterke wedstrijd speelde, in vorm te komen. Nog voor rust schoot hij weer op het doel van SJC keeper Lex Hoogervorst, een schot dat geen treffer opleverde. De ruststand werd met 1-0 bereikt en TAC’90 lag op koers.

Na rust werd het tempo niet verlaagd, TAC bouwde over rechter kant een flitsende aanval op die tot 3 keer op het doel van SJC geschoten werd en ook evenveel keer geblokt werd.

In de 55e minuut kreeg TAC’90 loon naar werken toen de sterk voor de dag komende invaller van TAC Djamairo Rigters de bal tegen de touwen schoot 2 – 0. Volledig verdiend op dat moment.

Hier onder de twee TAC doelpunten makers in beeld gebracht.

In het restant van de wedstrijd ging TAC’90 het spel met deze stand een beetje vertragen, de scheidsrechter bepaalde tot hoe ver de ploeg van Mario Koswal daar in kon gaan.

Ondanks dat TAC’90 niet zo nodig meer hoefde bleef het de mogelijkheden pakken waar het kon. Weer werd een prima schot van Osrouti vlak voor langs geschoten. TAC’90 moest wel meer mensen naar achteren sturen om het sterk opkomende SJC een halt toe te roepen.

Mo el Ousrouti was leeg gespeeld en werd gewisseld door Mario Koswal. Het bleef een voor de toeschouwers heerlijk open duel. In de loop van de tweede helft werd wel wat meer een vechtwedstrijd, die voor het publiek van TAC gratis toegankelijk was.

SJC kwam een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd , een corner werd door Timo Verweij ingekopt. Dit was het startsein voor een stormloop. E

Heel TAC’90 snakte naar het einde en het was de vraag hoeveel tijd het scheidsrechter Babat nog zou toevoegen tot het verlossende einde zou klinken. In de laatste minuut redde de TAC keeper Marchena met een miraculeuze redding de 3 punten voor TAC. Via zijn handen ging de bal via de paal over de achter lijn.

TAC had over de gehele wedstrijd meer bal bezit en het zat even niet tegen vlak voor tijd maar de 2–1 was een meer dan terecht. En zo eindigde een sportief duel met twee gele kaarten in een verdiende zege voor de thuisclub die handhaving in de hoofdklasse volledig in eigen hand heeft.

Tekst en foto`s: Peter Grootscholten

Na afloop van de wedstrijd sprak Sportsignaalverslaggever Nico Graaman met de winnende trainer Mario Koswal.