Blauw Zwart 10 minuten voor tijd onderuit

Trainer Jos van der Helm zit het dit seizoen niet mee. De thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk mistte hij 12 spelers van zijn huidige selectie. Blessures en schorsingen. Gelukkig heeft hij één van de breedste selecties van de afdeling en kan hij wekelijks een volwaardig team het veld in sturen. De laatste wedstrijden maakt hij gebruik van de aanstormende jeugdspelers. Eén van de talenten is Quint van der Ploeg met zijn 17 jaar. Noodgedwongen inzetbaar maar past zich aan alsof hij al jaren meedraait. Met nu nog 3 wedstrijden te gaan wordt de situatie voor de Blauwen steeds nijpender om van plaats 12 en 13 op de ranglijst, – promotie/degradatie wedstrijden – weg te blijven. De naaste belager is de voetbalvereniging Gouda met 3 punten minder. In de komende 3 wedstrijden zullen de Blauwen achtereenvolgens spelen: de uitwedstrijd Oegstgeest, thuis tegen Be Fair en de laatste uit tegen Lugdunum. Trainer van der Helm heeft ondanks de vele tegenslagen die hij dit seizoen ondergaat het volste vertrouwen in zijn selectie. Qua materiaal zou hij beter mee kunnen spelen om de promotie en periodetitels dan om het degradatiespook te ontlopen.

De wedstrijd tegen Reeuwijk, op plaats 4 van deze klasse en nog spelende voor een periodetitel, was het jonge team wel opgewassen. Voor de toeschouwers was het een zouteloze strijd met nauwelijks doelrijpe kansen aan beide zijden. Met de betrouwbare sluitpost doelman Landry Njoya en centraal in de laatste linie uitblinker Dunke Lagerberg, die zijn mannen perfect aanstuurde, ging het spel over en weer. De mooiste kans kreeg Clemens Westgeest in de 43e minuut. Alleen voor de vijandelijke doelman Wouter van Valen stiftte hij de bal, maar niet hoog genoeg zodat de doelman met een snelle reactie de Blauwen van een 1-0 voorsprong afhield en bleef de stand op 0-0 tot aan de rust.

Organisatie even uit balans

De twee helft zag het er naar uit dat de strijd in een bloedeloze 0-0 stand zou gaan eindigen. Tien minuten voor het einde sloeg het noodlot toe. Even was de organisatie zoek achterin en prompt scoorde Reeuwijk spits Bryan de Bruin. Ongedekt kreeg hij de bal in zijn voeten gespeeld en kon hij moeiteloos een hoek uitzoeken om te scoren. Eindstand 0-1.

Redactie en foto’s: Coos Hübscher