Forum Sport geeft voorsprong tegen Nootdorp uit handen

Voor beide ploegen stond er zaterdag op het zonnige complex van s.v. Nootdorp wat op het spel. Nootdorp gaat nog steeds voor de 2e plaats en Forum Sport heeft nog kansen in de 3e periode, Afgelopen dinsdag tankten beide ploegen vertrouwen. Nootdorp won met ruim verschil van Velo en Forum Sport kwam goed voor de dag tegen kampioen WV-HEDW.

De 1e helft was Forum Sport de betere ploeg. Er werd goed positiespel gespeeld en het elftal van trainer Dennis den Turk kreeg verschillende kansen. Nootdorp probeerde met lange ballen de spitsen Alljereau Mercera en Mitchel Abdoel te bereiken. Dit werd eenvoudig door de verdediging van Forum Sport opgevangen. Vanwege de schorsing van Forum Sport linkervleugelverdediger Timo Ploemen moest er wat geschoven worden in het elftal en daardoor stond Jacco Scholten op die plek. Hij werd in de 40e minuut met een dieptepass van Nychel L’ Ami weggestuurd. Zijn voorzet belandde bij Lucius Gyamfi die beheerst binnen tikte: 0-1. Met die stand werd de rust behaald. De talrijke toeschouwers waren het erover eens dat deze voorsprong verdiend was.

Na rust een compleet ander beeld. Nootdorp speelde het spel anders. De zeer talentvolle spits Alljereau Mercera liet zich veelvuldig zakken, kwam in de bal en zette een een-twee op met dan vaak een steekbal in de diepte. Hier had Forum Sport meer moeite mee. Middenveld van Forum Sport liet zich meer en meer terugdringen en zodoende stonden de Forum Sport spitsen op een eiland.

In de 62e minuut maakte Alljereau Mercera een goede steek pass beheerst af door de bal naast doelman Justin van Look te schuiven. Bij Forum Sport moesten Luuk Goedbloed (in de rust ingevallen), Mike de Graaf en  Haitam el Marid geblesseerd het veld verlaten. Pieter Blanken, Pjer Bom en Martijn Brummer waren hun vervangers. Forum Sport probeerde het wel maar de vlotte combinaties uit de 1e helft waren er niet meer. Nootdorp ging vol voor de winst en speelde sterk.

In de 2e minuut van de extra tijd scoorde Pim Hulst met een fraaie kopbal de 2-1 voor Nootdorp. Twee totaal verschillende helften waarbij uiteindelijk Nootdorp de winst pakte.

Redactie: Jean Nederlof