ADO in doelpuntrijk duel nipt voorbij Excelsior vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond in Rotterdam in het Van Dongen & De Roo stadion tegen de vrouwen van Excelsior een nipte 3 – 4 overwinning geboekt na een 2 – 2 ruststand. De vrouwen van trainer Sjaak Polak traden aan zonder Kirsten van de Westeringh die in de laatste wedstrijd in het Cars Jeans Stadion tegen koploper FC Twente met gescheurde kniebanden van het veld gedragen werd.  Haar wacht een hersteltraject van een maand of negen waar we haar alle sterkte bij wensen.

1e Helft

De eerste kans was voor de bezoekers in de persoon van Jannette van Belen die de bal in de handen van keepster Ricci Geenen kopte.  Een kleine tien minuten later schoot Jaimy Ravensbergen op de rand van de zestien de 0 – 1 binnen. Lang konden de Haagse vrouwen niet genieten van deze voorsprong want een kleine tien minuten later scoorde Rachel Kleine de gelijkmaker op een assist van Beau Rijks. Ook deze stand bleef niet lang op het scorebord staan want Liz Rijsbergen (foto) schoot de 1 – 2 tegen de touwen na een goede steekpass van Van Belen. Ook nu kwam de thuisploeg binnen twee minuten weer langszij door Nikki Ridder uit een corner van Rijks. Met deze score zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Net als voor rust was de eerste kans ook voor de Haagse vrouwen. Louise van Oosten zag haar schot van afstand net over de lat verdwijnen. Na krap een uur spelen was de beurt qua scoren weer aan de Haagse vrouwen toen Ravensbergen uit een voorzet van Rijsbergen de bezoekers weer op voorsprong zette.  Voor Ravensbergen betekende dat haar elfde competitietreffer en de vijfde goal tegen de Rotterdamse vrouwen in dit seizoen. Dik vijf minuten later was het Rijsbergen die ook naar tweede treffer in dit duel liet optekenen en daarmee de score naar 2 – 4 uitbreidde. Vlak voor tijd was het Sabrine Ellouzi die voor de thuisploeg vanaf elf meter de eindstand op 3 – 4 bepaalde.

Eredivisie Cup

Door deze overwinning hebben de Haagse vrouwen goede zaken gedaan in de strijd om de 3e periode. Achter FC Twente en Ajax die al een periodetitel op zak hebben neemt ADO de derde plaats in en als vrijdag 20 mei op het Sportpark Irene in Rijswijk VV Alkmaar wordt geklopt is de 3e periodetitel een feit. De halve finales van de Eredivisie Cup staan gepland op 26 en 29 mei en de finale staat voor 5 juni geprogrammeerd.

Karakteristieken

Excelsior Rtd. – ADO Den Haag: 3 – 4  (2 – 2)

Scoreverloop: 11e min. 0 – 1 Ravensbergen, 19e min. 1 – 1 Kleine, 34e min. 1 – 2 Rijsbergen, 37e min. 2 – 2 Ridder, 60e min. 2 – 3 Ravensbergen, 67e min. 2 – 4 Rijsbergen,  89e min. 3 – 4 (p) Ellouzi

Gele kaarten: Rijsbergen, Nelemans (ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Babat

Toeschouwers: 480

Opstelling Excelsior Rtd.: Geenen, Piqué, Noordermeer (86/Al Jawahiri), Kleine, Ridder, Coelho Aurélio, Rijks, v.Vliet, Udink (61/v.Bokhoven), Ellouzi, Hendriks (61/Bhagerath)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd,Hendriks, Verspaget, Nelemans, Douma (83/Vonk), Speelman, Nelemans, v.Oosten, Ravensbergen, IJzerman, v.Belen, Rijsbergen

Redactie: Rob Blankenstein