Jarige Komljenovic schiet in de extra tijd ADO Den Haag voorbij NAC Breda

Dinsdagavond begon voor ADO Den Haag de Playoffs die uiteindelijk  moeten leiden tot herovering van het Eredivisieschap. De Hagenaars, zelf als 4e geëindigd in de reguliere stand van de KKD, gingen op bezoek bij NAC Breda dat als 8e was geëindigd. De vorige keer dat de Hagenaars voor de competitie op bezoek gingen in Breda leverde dat een 3 – 0 nederlaag op. Nu gingen de Hagenaars er met een 1 – 2 overwinning vandoor. Invaller Sacha Komljenovic was in de 93e minuut de maker van de winnende treffer.

1e Helft
ADO Den Haag begon zonder z’n topscorer Thomas Verheydt die vanwege een blessure ontbrak. De wedstrijd kwam in deze eerste helft heel moeizaam op gang. Beide ploegen straalden in ieder geval uit dat ze sowieso niet wilden verliezen. Vijf minuten na het beginsignaal was er een kansje voor Amar Ćatić maar zijn inzet via de kluts verdween net naast het Bredase doel. Gelijk hierna was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer maar doelman Hugo Wentges reageerde attent op een schot van Boris van Schuppen. Door een fout in de opbouw bij de thuisploeg door Dion Malone (oud-ADO) kwam Ricardo Kishna (in de 32e minuut geblesseerd uitgevallen) in balbezit in het strafschopgebied maar zijn schot verdween naast de verre paal.

Na ruim een half uur kwamen de bezoekers toch op voorsprong door Sem Steijn die de bal, in eerste instantie gestopt door doelman Nick Olij, alsnog in het doel deponeerde. Voorafgaand aan deze treffer kreeg de Braziliaan in Haagse dienst Felipe Pires in de diepte de bal aangespeeld op de rand van buitenspel (er was geen VAR aanwezig) waardoor zoals omschreven Steijn de openingstreffer kon aantekenen.

Nauwelijks een minuut later voorkwam aanvoerder Boy Kemper op de doellijn de gelijkmaker na inschieten van Kaj de Rooij. Ook Jamal Amofa had vlak voor rust nog een uitstekende verdedigende actie in huis waardoor de rust aanbrak met een 0 – 1 voorsprong voor de ploeg van Giovanni Franken.

Na de rust ontspon zich voor de 16.728 toeschouwers een wedstrijd waarin het voetbal nou niet gelijk aan kwaliteit won maar waar er wel veel strijd en veel inzet te zien was . De thuisploeg probeerde gelijk de verdediging van de bezoekers onder druk te zetten maar het was ADO dat na drie minuten al gelijk een grote kans op de tweede treffer kreeg via Dhoraso Klas na een slim hakballetje van Steijn.

De thuisploeg bleef met veel inzet op zoek gaan naar de gelijkmaker en beklaagde zich bij scheidsrechter Edwin van de Graaf toen een vrije trap van Velanas  op de arm kwam van Steijn maar de leidsman wilde er niets van weten. De gelijkmaker viel toch een kwartier voor tijd door invaller Michaël Maria op een assist van Mario Bilate.

Vervolgens leek deze eerste wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien maar de vlak voor tijd ingevallen Sacha Komljenovic (dinsdag 19 jaar geworden !) schoot in de laatste minuut van de extra tijd de winnende goal achter doelman Olij na uitstekend voorbereidend werk van Darryl Janmaat.

Zaterdag

Komende zaterdag om 16.30 uur wordt de tweede wedstrijd in deze eerste ronde van de Playoffs in het Cars Jeans Satdion afgewerkt en heeft de residentieclub aan een gelijkspel genoeg om de tweede ronde te bereiken.

Karakteristieken

NAC Breda – ADO Den Haag:  1 – 2  (0 – 1)

Scoreverloop: 35e min. 0 – 1 Steijn, 74e min. 1 – 1 Maria, 90+3e min. 1 – 2 Komljenovic

Gele kaarten: Bilate, Velanas (NAC Breda), Janmaat (ADO Den Haag)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Toeschouwers: 16.728

Opstelling NAC Breda: Olij, Adilehou, Velanas, Mashart, Bakker, Malone, van Schuppen, Banzuzi (64/Maria), Bilate (80/Kotzebue), Welat, de Roij

Opstelling ADO Den Haag: Wentges, Kemper, Janmaat, Matthys, Klas(76/Puclin), Breinburg, Amofa, Steijn (87/Komljenovic), Kishna (32/ Bourard), Ćatić, Pires

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: ADOfans.nl