Voorbeschouwing op NAC – ADO Den Haag met Boy Kemper

De competitie mag dan wel ten einde zijn gekomen, het seizoen is zeker nog niet klaar voor ADO Den Haag. Morgen om 18:45 uur trapt de ploeg van hoofdtrainer Giovanni Franken namelijk af voor de eerste ronde van de play-offs met een uitwedstrijd tegen NAC. ADO Den Haag is de ploeg uit Breda al twee keer tegengekomen dit seizoen, uit werd er 3-0 verloren en het thuisduel wisten de Hagenaars met 4-1 te winnen. Boy Kemper stond vandaag voor de camera van ADO TV om kort terug te blikken op het competitieseizoen en zijn analyse te geven over NAC. 

Met een vierde plek als eindklassering en een periodetitel op zak sluit ADO Den Haag dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen af. Daarbij moet natuurlijk worden gezegd dat dit ondanks een puntenaftrek van zes punten bewerkstelligd is, iets dat velen aan het begin van het seizoen niet hadden verwacht. “Zelf gingen wij vanaf dag één voor promotie, daarbij hielp het niet mee dat we zes punten in mindering kregen. We hebben veel jonge jongens en ik denk dat we het heel knap hebben gedaan.” Met het afdwingen van een ticket voor de Eredivisie via de play-offs wil aanvoerder Boy Kemper een kroon op het seizoen zetten. “Ik kijk er heel erg naar uit, want het worden denk ik twee hele mooie wedstrijden. Het stadion zal morgen vast en zeker uitverkocht zijn en ik hoop dat er zoveel mogelijk supporters ons in het uitvak zullen steunen. Ook hoop ik dat er in het thuisduel zoveel mogelijk fans in het stadion aanwezig zullen zijn.”

Gisteren werd de spelersgroep bij de groepstraining verwelkomd door honderden supporters die zich langs de lijn hadden verzameld. Zeker in zulke belangrijke weken, waarin er veel op het spel staat, is de steun van de supporters onmisbaar, zo onderstreept Kemper. “De supporters zijn het hele seizoen achter ons blijven staan en daar zijn we ze ook heel dankbaar voor. Ook in duels waarin we het moeilijk hadden zijn ze achter ons blijven staan. Ze trekken ons er dan doorheen en dan zie je dat het bij ons weer gaat leven en dat we gas geven. Ik hoop dat ze er deze play-offs volle bak achter gaan staan en dan gaan er hele mooie dingen gebeuren.”

Kemper zegt het moeilijk te vinden om wat over de ontmoetingen met NAC te zeggen. “In het uitduel speelden we met veel andere jongens dan die er nu staan. Daarnaast zijn de omstandigheden nu heel anders dan in de competitieduels. Play-offwedstrijden zijn heel anders qua beleving en sfeer en het is van belang dat de jongens goed met de druk om kunnen gaan die daarbij komt kijken.” 

Bekijk hier het gehele interview van ADO TV met aanvoerder Boy Kemper in aanloop naar de eerste play-offwedstrijd NAC – ADO Den Haag.

Bron ADO Den Haag

Foto Martin van Oostveen

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten