augustus 16, 2022

KSD Marine coach Baggerman prijst collectief na knappe zege

Het mag toch wel een beetje de verrassing van de eerste speelronde in de 4e klasse E worden genoemd: KSD Marine hield de drie punten in eigen huis tegen Vredenburch, dat op voorhand door sommigen als outsider voor de titel werd bestempeld.  

De manier waarop de thuisploeg de 1-0 overwinning uit het vuur sleepte is ook zeer knap te noemen. Vlak na rust scoorde Roan van Baaren op fraaie wijze, na een prachtige assist van Rick Struik. Maar slechts enkele minuten later moest KSD Marine met 10 man verder, omdat Kerwin Zwartepoorte de rode kaart kreeg na een vermeende slaande beweging.   

Wat volgde was ruim een half uur waarin Vredenburch wel aandrong, maar geen opgelegde kansen wist te creëren. Dit mede door sterk verdedigen van KSD Marine.  

Trainer Henk Baggerman was dan ook zeer te spreken over zijn ploeg: “Dit is een overwinning van het collectief. Er is keihard gewerkt en goed vanuit de organisatie gespeeld. Zelf met tien man kwamen we eigenlijk niet in de problemen en dat is een groot compliment voor de hele groep.”  

Volgend weekend gaat KSD Marine op bezoek bij Haagse Hout en ontvangt Vredenburch het sterk gestarte Celeritas. 

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten