Terugblik zondag 2e klasse D. Wippolder nadert koploper HVV op één punt. HMSH (zon) vernedert Laakkwartier in degradatieduel

Zondag 2e klasse D:

Wippolder is koploper HVV tot op één punt genaderd dankzij een 1-3 overwinning op Full Speed. Bij rust stond Wippolder al met 0-2 voor. In de tweede helft bouwde de runner-up de score uit naar 0-3. Sander van Akkeren redde voor Full Speed de spreekwoordelijke eer door vanaf elf meter raak te schieten: 1-3.

RKDEO heeft plek vier behoorlijk veiliggesteld. Zelf wonnen de Nootdorpers met 1-6 bij FC IJsselmonde en zag het concurrent VFC (zon) met 3-2 verliezen van Antibarbari. Quinten Hellemons (2), Tommy Simonis, Olaf Kramer, Izzy Rosini en Tony Suarez maakten de doelpunten voor RKDEO.

Concordia en Wilhelmus deden het beiden niet al te best. Concordia bleef op bezoek bij Coal steken op een 2-2 gelijkspel. Na 13 minuten voetballen stond er al een 2-1 stand op het bord in het voordeel van Coal. Vlak voor rust leek Damy de Roode 2-2 te maken, maar zijn inzet eindigde op de paal. 25 minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Wessel Schut er alsnog 2-2 van. Wilhelmus ging teleurstellend met 2-3 onderuit tegen Meeuwenplaat. Voor Wilhelmus was Kevin Besamusca tweemaal trefzeker.

HMSH (zon) deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie en liet Laakkwartier met lege handen achter: 0-4. Bij rust stond het nog 0-0. Wel kwam Laakkwartier in de eerste helft met tien man te staan na een rode kaart voor Karam Boukhari. De tweede helft kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas: 0-4.

Redactie: Hethaagsamateurvoetbal.nl