Terugblik Landelijke zondag competities. Westlandia (zon) en Quick doen goede zaken in Derde Divisie. HBS en TAC’90 pakken prima zeges in Hoofdklasse

Zondag Derde Divisie B:

Zowel Westlandia (zon) als Quick deed zondagmiddag 8 mei goede zaken. Westlandia (zon) verliet de laatste positie op de ranglijst. Quick is nog altijd in de race om de derde periodetitel.

Westlandia (zon) behaalde op eigen veld een ruime 4-1 overwinning op Hoogland. Door deze zege steeg Westlandia (zon) twee plaatsen op de ranglijst en is het voorlopig hekkensluiter af. Mark v/d Zalm, Ouanis Kellouh, Hidde v/d Arend en Delvin Pinheiro maakten de doelpunten voor Westlandia (zon).

Quick won met 3-0 van DEM. Na 36 minuten voetballen kwam DEM met tien man te staan na een rode kaart. Vlak voor rust kwam Quick op voorsprong dankzij een doelpunt van Kai van Hese. In de tweede helft zorgden Frank van der Heiden en Nabil Haddadi voor een uiteindelijke 3-0 overwinning. Door deze overwinning passeert Quick DEM op de ranglijst in de derde periode. Alleen HSC’21 doet het beter. Quick staat twee punten achter op koploper HSC’21.

Zondag Hoofdklasse A:

HBS heeft prima zaken gedaan en steeg van plek vijf naar drie. HBS rekende op eigen veld af met De Zouaven: 4-1. Sieb Verheul, David Kappel, Niels van Pelt en Levi Berends scoorden voor HBS. Omdat SJC (2-6 nederlaag tegen Hoogeveen) en Be Quick 1887 (0-0 tegen RKAVV) puntverlies leden, steeg HBS naar de derde plaats op de ranglijst.

Zoals eerder gezegd speelde RKAVV met 0-0 gelijk tegen Be Quick 1887. TAC’90, dat knokt voor handhaving, won met 1-2 van directe concurrent Emmen. Een belangrijke overwinning voor TAC’90.

Foto’s: Remco van Oosterom

Alphense Boys SDO1 – 2
 VV Emmen TAC ’901 – 2
 HBS VV De Zouaven4 – 1
 Purmersteijn TOGB2 – 4