Celeritas wint derby tegen Vredenburch

Vredenburch voor rust gelijkwaardig aan de koploper

RVC Celeritas stelt na rust orde op zaken (4-0)

Nico Mos

De heenwedstrijd werd, destijds, nipt gewonnen door RVC Celeritas. Afgelopen zaterdag gaf Vredenburch, zeker voor rust goed partij. Na rust, zeker na de toekende strafschop aan de thuisclub, was het verzet gebroken. De komende twee wedstrijden zal voor de huidige koploper alleszins bepalend kunnen zijn of het kampioenschap binnen gehaald kan worden.

Voor de thee was er sprake van een foutenfestival over en weer. De rust brak weliswaar aan met 0-0, maar de stand had evenzo goed 2-2 kunnen zijn. RVC Celeritas spits Jergo Leijendekkers had voor rust twee mogelijkheden. En voor Vredenburch faalde Dave Lukassen oog in oog met de RVC Celeritas sluitpost. Moet wel gezegd worden dat Vredenburch met drie, vier spelers uit derde team voetbalde. Dan was na de rust merkbaar omdat veel spelers last hadden van kramp.

Strafschop

Na luttele minuten in de tweede helft kreeg de thuisclub een strafschop. De Vredenburch verdediger schoot via zijn lichaam tegen de (opgestoken) hand waardoor de arbiter resoluut naar de stip wees. Dris Amhayi nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde 1-0. Het verzet was gebroken, want de goals vielen nu snel achterelkaar. Vredenburch kwam zelf nagenoeg niet meer aan goed aanvallen toe. Blijkbaar was er voor rust (te) veel gegeven.

Binnen vijf minuten zette spits Jergo Leijendekkers op 2-0, mooie voorzet en 3-0, lobje over de Vredenburch doelman, op het scorebord. Dat in blessuretijd invaller Marcel de Wolf nog 4-0 maakte is mooi voor de statistiek. RVC Celeritas zette ook deze horde opzij op weg naar promotie??