augustus 16, 2022

Eerste winst in de competitie een feit voor GDA

GDA trad voor de eerste competitiewedstrijd aan bij Wanica Star. Voor de Loosduiners waren de bekerwedstrijden wisselend verlopen en eindigde met één punt onderaan waardoor het bekertoernooi tot de poulefase beperkt bleef.

Het laatste treffen tussen Wanica Star en GDA dateert alweer van seizoen 2018-2019 waarin het in de uitwedstrijd 0-20 werd en op Madestein won GDA met 7-2. In de warming up was te zien dat Wanica Star vandaag veel andere spelers op het veld had, de warming up zag er best wel netjes uit. Aan het begin van deze wedstrijd werd de selectie van de Sociaal Culturele Sportvereniging Wanica Star zoals ze voluit heten op de foto gezet en klokslag 15.00 uur floot scheidsrechter Strijd de wedstrijd in gang.

Na een aftastende beginfase was GDA dodelijk effectief want in de 12e minuut ontsnapte Michael van Zwam op rechts en zijn voorzet werd door Jeroen Mantel binnengegleden 0-1. Drie minuten later zette Kerim Kuru Sammy Koopman in een één tegen één met de Wanica doelman en Sammy schoot knap de 0-2 in de korte hoek binnen.

GDA op rozen en Wanica Star spelers keken vertwijfeld om zich heen. Die twijfel werd bij Wanica Star nog groter toen Gökmen Coban en Michael van Zwam dwars door de centrale verdediging heen soleerde en laatst genoemde er 0-3 van maakte.

Wanica Star probeerde via verzorgd veldspel tot een fatsoenlijke aanval te komen maar op een schot van de gastheren stond GDA doelman Alessandro Visser een treffer van de thuisploeg in de weg. Na weer een snelle aanval zette Michael van Zwam de bal voor op Sammy Koopman die 0-4 binnenschoot. GDA scoorde vlak daarna de 0-5 maar de scheidsrechter ging mee in het vlagsignaal van zijn assistent en keurde het glaszuivere doelpunt, Koopman bleef keurig een paar meter achter de bal, af.

In de rust zette GDA trainer Ronald Paats de puntjes op de i en in het tweede bedrijf scoorde GDA nog eens vier doelpunten. Het duurde wel tot de 68e minuut en het had de indirecte hulp van de Wanica doelman nodig want een hard schot van Sammy Koopman werd door de keeper onvoldoende verwerkt en hij sloeg de bal a’la Drommel van PSV in eigen doel waardoor Sammy Koopman met de 0-5 een hattrick te pakken had.

Vince Vermeulen zag zijn goede spel net niet beloont want een mooi afstandsschot van de Loosduinse middenvelder spatte op de lat uiteen. De ingevallen Didi Eesiah ging voor eigen succes waar er twee medespelers vrij voor de goal stonden en zijn schot eindigde in het zijnet.

Wessel van Gaalen leek op weg naar zijn eerste competitietreffer in GDA 1 maar in kansrijke positie vond hij, op weg naar roem, de doelman op zijn weg. Justin Schoenmaker maakte een kwartier voor tijd uit een corner van Jeroen Mantel de 0-6, en Didi Eesiah pakte toch zijn doelpunt nog mee want op aangeven van Sammy Koopman zette hij GDA op 0-7.

Een aanval van Wanica Star eindigde in het strafschopgebied op de bovenarm van aanvoerder Jeroen Mantel en scheidsrechter Strijd legde na een paar seconde bedenktijd de bal op 11 meter wat de 1-7 betekende.

GDA had via twee andere invallers het laatste woord, Tim aan de Wiel ontsnapte op rechts en zijn voorzet werd door Noa Schoenmaker afgerond 1-8. Niet veel later floot scheidsrechter Strijd de wedstrijd de geschiedenisboeken in. 
Volgende week speelt GDA een thuiswedstrijd tegen de vooraf door kenners bestempelde titelkandidaat nummer 1 Maasdijk aanvang 14.30 uur.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten