augustus 16, 2022

Prima start Blauw Zwart

Sterk opererend middenveld
Binnen 5 minuten keek de formatie van trainer Jos van der Helm tegen een 1-0 achterstand. Een vrije trap op links, net buiten de 16 meter, werd formidabel met een lob in de verste bovenhoek door aanvoerder Thom Nouwens binnengeschoten. De Wassenaarse doelman Azar Ghennem zag de bal over hem heen gaan en was kansloos.

Dit was de eerste 45 minuten ook het enige wapenfeit van Aarlanderveen. Blauw Zwart nam het heft in handen. Al 6 minuten na de 1-0 achterstand werd binnen de 16 meter van Blauw Zwart Ime Raaphorst door Moussa Kalisse tegen de grasmat gelopen. Scheidsrechter Karel van Valen was resoluut en legde de bal op de 11 meter stip. Specialist strafschoppennemer Bram Smit bracht de Blauwen op gelijke hoogte.

Tot aan de rust waren het de mannen van trainer Jos van der Helm die de wedstrijd onder controle hadden. He sterker middenveld met aanvoerder Kim Theil, Dunke Lagerberg, Raymond Vosse en Chistiaan de Krom bepaalden de wedstrijd. Ook qua doelrijpe kansen waren voor de Wassenaarders.  Bastiaan Hendriksen zag een pegel van hem gestopt worden door doelman Martijn Zeilstra, Illias Assabban ging een keer voor eigen roem en zag Kim Theil over het oog, die frank en vrjj voor het vijandelijke doel klaar stond.

De verdiende voorsprong kwam 5 minuten voor de pauze. Uit een scrimmage scoorde Blauw Zwart spits Bram Smit, een psychologisch goed moment, zijn 2e doelpunt en bracht de Blauwen op een verdiende 2-1 voorsprong.

Gemiste kansen
Na de start nam Blauw Zwart het in handen. Een ingespeelde bal van Lagerberg bleef via de doelpaal in het speelveld. En mooie actie van Raymond Vosse, de diesel op links van de Blauwen, werd de diepte ingestuurd, passeerde de vijandelijke doelman maar zag helaas zijn inzet niet in het doel maar tegen de buitenzijde van het zijnet belanden.

Spektakel
De laatste 20 minuten kwamen de supporters volledig aan hun trekken. Blauw Zwart was niet bij machte om de score op e voeren en Aarlanderveen moest alles of niets spelen. Met een gigantische inzet probeerden zij de Wassenaarders murw te spelen. In deze fase bleek maar weer eens hoe belangrijk een sterke bank is en he voordeel van eventueel het gebruik van 5 wissels. Trainer van der Helm maakte ook dankbaar gebruik van deze tactische wissels.

Zo konden Bram den Hollander, Ton van der Marel, Xander Vredenbregt en Clemens Wesgeest hun waarde laten zien in deze zware eindfase. Ook doelman Azar Ghennem moest zijn talent tonen om de winst binnen te halen. Vele keren moest hij de lucht in om boven de lange en stevige spitsen uit te komen. In de 90e minuut kwam een hoge bal van achteruit recht in de 16 meter gespeeld. Doelman Azar Ghennem riep dat de bal voor hem zou zijn.

De verdedigers lieten dit ook aan de altijd betrouwbare doelman over. Helaas de timing ging verkeerd en de boomlange spits Jorn Poelwijk kon de bal hoog in de lucht in het lege doel koppen. Heel Aarlanderveen stond op z’n kop. Aarlanderveen rook de winst.  In de laatste speelminuut van de extra tijd was het invaller Clemens Westgeest, die op links doorbrak en de bal onhoudbaar langs doelman Zeilstra schoot en Blauw Zwart, gezien de gehele wedstrijd, naar een verdiende winst schoot.

De vele meegereisde Blauw Zwart supporters konden dubbel genietend van – de eerste 3 punten winst en een schitterend Zuid-Hollands polderlandschap – hun thuisreis aanvangen. Trainer Jos van der Helm was uiterst tevreden over de inzet van zijn selectie. ”We zitten nog steeds in de opbouw. Deze groep heeft vele mogelijkheden en we zullen na een aantal wedstrijden onze doelstellingen neerzetten. Wel blijkt als ieder zich volledig inzet, we de punten zowel met goed voetbal als met werk voetbal kunnen  binnenhalen.”

Coos Hübscher.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten