PGS Vogel wint in doelpuntrijk duel van GSC ESDO

PGS heeft de laatste weken het goede gevoel weer te pakken, na een mindere periode na de winterstop. Hier moest een gevolg aan worden gegeven uit bij ESDO. Een wedstrijd waarin PGS het eigenlijk altijd lastig heeft. Dat werd deze middag andermaal bewezen. De technisch vaardige spelers van ESDO bleken een ware kluif. Na 20 minuten kwam ESDO dan ook op een 1-0 voorsprong. PGS was heel slordig in balbezit en in de tegenstoot, had PGS geen antwoord op de snelle aanvallers. Gelukkig kon Mario van Duinen, in de eerste goede aanval van PGS, de 1-1 snel binnenwerken. Ware het niet dat nog geen twee minuten laten de 2-1 alweer door ESDO werd binnengeschoten. PGS kon de eerste helft geen vuist maken, het was slap en was in balbezit veel te slordig op het droge grasveld. Nog voor rust werd het 2-2 door weer Mario van Duinen, maar exact hetzelfde gebeurde als na de 1-1. Binnen snelle tijd had ESDO de 3-2 alweer binnen gewerkt. PGS had de rust nodig om wat dingen om te zetten, zodat de wedstrijd alsnog winnend afgesloten kon worden.

Dit betaalde zich na rust gelijk uit. PGS vloog uit de startblokken. Een mooie rush van Dion Spiessens langs de rechterkant, belandde bij Glenn Plum die bekwaam in de korte hoek kon afwerken. Als snel kon ook Orry van der Gronden uit een volley scoren en was de achterstand binnen 10 minuten na rust omgedraaid, 3-4. Echter, bleef het een knotsgekke wedstrijd. ESDO kwam tien minuten later langszij door een rebound van een vrije trap binnen te schieten. Dit zorgde weer voor veel onrust binnen het team, waardoor ook even later de 5-4 kon worden gemaakt. PGS vocht de tweede helft voor wat ze waard waren en gaf niet op. Na een goede actie van Orry van der Gronden in het zestienmetergebied werd de bal afgeleverd aan Danny Plugge, die tien minuten voor tijd toch de gelijkmaker nog kon binnenschieten. Beide teams hadden nog kunnen winnen, maar PGS ging aan het langste eind trekken. De scheidsrechter besloot een penalty te geven aan PGS na vasthouden in de 16. Glenn Plum verzilverde dit buitenkansje en zo kon PGS met drie punten terugkeren naar Ockenburgh. Dinsdag wacht Quintus, waar PGS hoopt de stijgende lijn door te zetten.