Sportclub Monster komt valse start tegen Naaldwijk te boven

In de serie ‘iedere week een finale’ was vandaag de thuiswedstrijd tegen Naaldwijk aan de beurt. Op een zonovergoten sportpark Polanen werd er bij de opkomst van de spelers weer uitgepakt met een sfeeractie van fakkels en vuurwerk.

Dit had achter niet het gewenst effect, want terwijl de opstellingen van beide ploegen nog werden omgeroepen stond Sportclub Monster al op een 0-1 achterstand. Een diepe bal van Naaldwijkse zijde leek makkelijk te verdedigen. Keke Stam speelde de bal rustig terug op doelman Broch en die dacht ‘m een peer naar voren te geven. Maar hij raakte de bal niet goed en plaatste te bal zo in de voeten van de spits van Naaldwijk. Die wist wel raad met dit buitenkansje en schoof de bal tegen de touwen. Nou ja, beter in de eerst dan in de laatste minuut zo’n tegen goal.

Sportclub Monster ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. De gehele eerste helft had Sportclub Monster ook een veldoverwicht, maar echte goede kansen creëren bleek toch lastig. In de vijfde minuut ging Ersin Korkmaz neer in het strafschopgebied van Naaldwijk, maar scheidsrechter Bongers stond er bovenop en wees de vraag om een strafschop gedecideerd weg.

Ondanks het veldoverwicht kwam Naaldwijk er zo nu en dan ook uit. Na een klein half uur was het ook zowaar bijna raak voor de witkielen. Een diepe bal werd op rand zestienmeter via een mooie zweefduik gekopt op doel. Keeper Broch moest zich volledig strekken, maar kon net niet bij de bal. De bal kwam met een curve op de onderkant van de lat en stuiterde daarna het doel uit. Daar kwam Sportclub Monster goed weg.

Niet veel daarna zette Sportclub Monster een aanval op. Koen Warners speelde Jordi van Maanen in de diepte aan. Van Maanen trok de bal terug voor het doel en in een scrimmage werd Ramon Bruers getorpedeerd en gaf scheidsrechter Bongers een strafschop. Bruers nam de strafschop zelf, maar zijn inzet in de hoek werd knap door de Naaldwijkse sluitpost tot corner verwerkt.

Sportclub Monster probeerde de druk op te voeren, buitenspelers Bruers en Nieburg waren inmiddels van kant gewisseld, en de verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk in blessuretijd. Een vrije trap werd door Bas de Brabander de doelmond in gedraaid, Jordi van Maanen kopte de bal met een boog in de bovenhoek en daar had de Naaldwijkse doelman géén antwoord op, 1-1.

Na rust kwam Naaldwijk wat meer uit de schulp en kreeg het ook wat kansjes. Na zo’n vijf minuten leverde dat geel op voor Ruben de Groot die even aan de noodrem moest trekken. De tweede helft was ook Jurgen Warbout van de partij in plaats van Ersin Korkmaz. Daar waar in de eerste helft de gevaarlijkste aanvallen van Sportclub Monster meestal over rechts kwamen, was nu de linkerkant via Warbout gevaarlijk.

Na zo’n twintig minuten in de tweede helft wist middenvelder Bas de Brabander via een bekeken steekpass spits Jordi van Maanen in stelling te brengen. De bal viel achter de Naaldwijkse verdediging en de Naaldwijkse doelman spoedde zich zijn doel uit. Maar Van Maanden was eerder bij de bal en via een mooie stiftbal krulde hij de bal in het Naaldwijkse doel, 2-1.

Naaldwijk probeerde er daarna weer wat meer uit te komen, maar kwam niet tot het creëren van kansen. Zo’n vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd op slot gegooid door Sportclub Monster. Linkerverdediger Van den Bos stuurde linksbuiten Warbout de diepte in. Warbout kon op het Naaldwijkse doel af en werd binnen het strafschopgebied gevloerd. Oftewel, de scheidsrechter wees weer naar de stip. Ditmaal was het spits Van Maanen die achter de bal ging staan en hij stuurde de Naaldwijkse doelman de verkeerde hoek in, 3-1. Een hattrick voor Van Maanen was een feit.

Daarna was de tijd voor Naaldwijk te kort om nog een aansluitingstreffer te noteren. De Monsterse verdediging gaf ook weer eens geen krimp en na enkele minuten blessuretijd was het dan ook echt tijd.

Een mooie, verdiende 3-1 overwinning was een feit. FC Skillz won ook en zodoende blijft de voorsprong op de ranglijst twee punten. De eerstvolgende wedstrijd is al snel. Dinsdagavond komt Verburch op bezoek, wederom een derby dus. Vanaf 19 uur kunnen de mannen jullie steun weer gebruiken, dus komt allen!

Redactie: Sportclub Monster
Foto’s: Henk en Rien (Sportclub Monster)

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten