Voorschoten’97 (zat) wint uit bij Valken’68

Voorschoten 97 heeft de uitwedstrijd tegen directe concurrent Valken 68 uit in Valkenburg met 2-4 gewonnen. Een prima resultaat, wellicht ietwat gelukkig, maar daar malen we niet om op deze zonnige zaterdag. De doelpunten kwamen van Marvy Zijl, Thom Wijnalda, Nick Guijt en Ronnie de Roode.

Uit naar Valken 68, een lekkere streekderby en veel Voorschotenaren waren via de oude gemeentegebieden Stevenshof en Haagsche Schouw naar Valkenburg gefietst. Een heerlijk zonnetje scheen op het Duyfrak en Voorschoten was gedreven om iets neer te zetten na de flater van vorige week thuis tegen ZOB. De backposities waren anders ingevuld door blessures van Derek, Sem en Marc. Maar nu Tim de Rijk als linksachter en Marvin Zijl als rechtsback. Nicky Guijt ook in de basis en een aantrekkelijk duel begon. Valken 68 miste ook drie basiskrachten waaronder topscorer Marc Langeveld. Na een korte periode van aftasten werd in de 5e minut een schot van Thom Wijnalda geblokt en in de tegenaanval schoot Valken spits Samet Arikan voorlangs. In de 14e minuut was Valken dicht bij de openingstreffer. Alleen de inzet van Hasan Erdogan werd door Stephan van der Niet met een uiterste inspanning tegen de lat getikt. En het geluk zat nog een keer mee: De goed leidende arbitrage zag een corner waar het een achterbal was en deze hoekschop van Jim van der Krogt werd verlengd door Thom Wijnalda en binnen getikt door Marvy Zijl. Met een juichende atletiekcoach (tevens opa van Marvy) tot gevolg en dat is dan weer leuk om te zien.

En vlak hierna was het in de 23e minuut weer raak. Valken keeper Jordy Blikman wilde uitverdedigen en Thom Wijnalda zat hier tussen. Na een kluts was Thom als eerste bij de bal om de 0-2 binnen te schieten. Een onverwachte dubbele voorsprong die naderhand ook het definitieve verschil bleek te zijn. Voor de rust tikte Nicky Guijt nog een bal naast op aangeven van Loyd van der Wilden. Valken probeerde van alles, had ook zeker een goede instelling en duelkracht maar Martijn Hogenboom en Ronnie Verplancke waren de geelrode aanvallers de baas. Een 0-2 ruststand waarmee Voorschoten in een zetel zat terwijl het veld spel niet slecht was, maar óok wel eens beter was geweest’volgens de kenners langs de lijn.

Na de thee brandde de wedstrijd meteen weer open. Valken speelde gedurfd meer alles of niets, maar Voorschoten was ook scherper in de counter. Ronnie de Roode miste snel na het beginsignaal van de 2e helft de 0-3 maar dat was voor Valken een tijdelijk uitstel. Loyd van der Wilden omspeelde zijn knokerige tegenstander en zijn voorzet en daaropvolgende scrimmage werd door Nicky Guijt met de 0-3 op waarde geschat. Het definitieve gat was geslagen en Voorschoten ging meer de tijd uitspelen, daar waar Valken nog het één en ander probeerde. Valken scoorde in de 62e minuut de 1-3 uit een kopbal, geheel vrijstaand uit een corner. de Valkenburgse middenvelder Matthijs de Mooij was de doelpuntemmaker, maar binnen 60 secondjes was het al weer 1-4. Wederom een voorzet van Loyd , maar nu magistraal hard afgemaakt door Ronnie de Roode. Een heerlijke goal die je iedere week wel wil zien. Voor Valken deed Joshua Cooper nog wat terug een kwartier voor tijd (2-4) maar spannend werd het niet meer. Samenvattend een gelukkige, maar toch wel verdiende overwinning, met keeper Stephan van der Niet en Martijn Hogenboom als uitblinkers. Dus wel drie punten erbij weer en zo krijgt dit seizoen steeds meer glans.

Komende dinsdag speelt Voorschoten thuis tegen Monnickendam om 20.00 uur! Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld bij deze avondwedstrijd. En op zaterdag 14 mei 2022 speelt Voorschoten ook thuis tegen Die Haghe. Komt dat zien op Adegeest, aanvang/kick off 14.30 uur. Met in de rust een optreden van The Big Biggeloo mr Perry Berk himself!!

Redactie: Voorschoten’97
Foto’s: Luuk Oerlemans