RAS toont veerkracht tegen Semper Altius

Het eerste elftal van RAS heeft zaterdag bewezen over een enorme veerkracht te beschikken. Na een dramatische start en een 4-1 achterstand bij rust kwamen de mannen van trainer Jonas dos Santos Baltazar in de tweede helft sterk terug en vochten zich terug in de wedstrijd. In de blessuretijd werd dit beloond: 4-4!

Het duel begon echt dramatisch. Binnen vier minuten keek RAS al tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg leek, ondanks het late begintijdstip (15:00 uur, red.), nog niet wakker en twee forse blunders zorgde voor de snelle achterstand. Toen de thuisploeg na een half uur spelen ook nog eens de 3-0 in de touwen knalde leek een goed resultaat bijna onmogeijk. Veel van de meegereisde fans zagen het toen even niet zitten. Vijf minuten later gloorde er echter tot weer een sprankje hoop toen Aboubaker Sibide de 3-1 op de borden liet zetten. Vlak voor rust kwam Semper wel erg makkelijk aan de 4-1. De scheidsrechter, die het grootste deel van het duel vanaf de middenstip bekeek, gaf de Rijswijkers een penalty na een overtreding van inval-goalie Wesley Spaans. Deze maakte inderdaad een overtreding, maar wel duidelijk buiten de beruchte 16. De scheidsrechter was echter onverbiddelijk. De penalty werd koel benut en RAS ging rusten met een 4-1 achterstand.

Toch waren de analyses onder de RAS-adepten opmerkelijk nuchter: Er zou best nog wat mogelijk zijn. Semper was echt niet beter dan RAS en had gewoon goed geprofiteerd van een paar mindere momenten in de defensie.

RAS kwam opmerkelijk goed uit de startblokken en pakte Semper meteen aan. De geel-zwarten namen het initiatief en zette goed druk. Dit resulteerde in een aantal grote kansen. Toch duurde het nog tot de 65e minuut alvorens Edwin Sintim de 4-2 liet aantekenen.  RAS nam nog meer risico, kreeg ook een aantal gevaarlijke counters te verwerken, maar de doelpunten leken duur. Tot de 86e minuut, toen de scheidsrechter ook RAS een penalty toekende. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door Eray Yilmaz: 4-3.

Zou het dan toch nog kunnen? Een klein wondertje leek nodig en dat kwam er ook. In de blessuretijd legde de Albardastraatbewoners een van de fraaiste aanvallen van de middag op de kunstgrasmat. Behendig combinerend kwam de bal uiteindelijk bij Mucahit Torun terecht. Deze aarzelde geen moment en zorgde met de 4-4 voor grote vreugde. Het bleef nog lang onrustig op Sportpark Hoekpolder.

Een geweldig resultaat. RAS toonde veerkracht en het doel voor dit jaar: Niet degraderen uit de derde klasse, is zo goed als bereikt. Waanzinnig knap. RAS mag zich gelukkig prijzen dat dit jonge team de handschoen heeft opgepakt en kan, samen met trainer Jonas, nu gaan bouwen aan een nog mooiere sportieve toekomst.

Redactie en foto’s: Henk de la Haye/RAS