VELO verliest van strijdlustig BOL

Vorig weekend pakte VELO met veel strijdlust de zege bij Argon maar in deze wedstrijd was tegenstander BOL meer strijdlustig en vertrok met de verdiende drie punten in de tas richting Broek op Langedijk.

Met de wind in de rug een eerste doelpoging voor BOL maar VELO-doelman Deniz Pamuk wist een snelle tegentreffer van Martijn Ton te voorkomen. Na twee corners zonder gevaar kon Roderick Meinema, diep gestuurd door Daan van Rossum, VELO op voorsprong brengen maar BOL-doelman Melvin Habets redde met de voet. Ook Lars de Jong zag zijn  inzet gestopt door de BOL-doelman. In de 18e minuut wederom een grote kans voor VELO via Reinier Maartense maar zijn inzet werd op de doellijn weggewerkt door verdediger René Rootlieb. VELO bleef de bovenliggende partij maar gescoord werd er niet. En als je niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Na een snelle aanval kwam de bal voor de voeten van Daniel Vos die beheerst BOL op voorsprong zette, 0-1. Timon Plak kreeg de kans om de score te verdubbelen maar zijn schot ging net naast het VELO-doel. Ricky van Mierlo was in de 28e minuut op weg naar de gelijkmaker maar de BOL-keeper wist dat te voorkomen. In de 30e minuut toch succes voor VELO. Ricky van Mierlo werd bij een actie binnen de 16 meter neergelegd waarna de toegekende strafschop feilloos werd benut door Daan van Rossum, 1-1.

In de laatste 5 minuten van de 1e helft werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Eerst was het Martijn Ton die de 1-2 op het scorebord bracht en Timon Plak kreeg bij een actie alle ruimte om met een fraaie uithaal de 1-3 te maken.

In de rust zal trainer Kevin van der Geest zijn mannen vast wel stevig hebben toegesproken. Mo Ozdemir was de vervanger van Reinier Maartense en Ramon Ripson schoof naar de laatste linie. VELO nam het initiatief om terug te komen in de wedstrijd maar bij Ricky van Mierlo, Sergi Roeleveld en Ramon Ripson stond het vizier niet op scherp. In de laatste fase van de wedstrijd gooide VELO er nog een schepje bovenop maar ondanks diverse pogingen bleef succes toch uit. Kopballen van Abel Dries, vervanger van Daan van Rossum, Mart Dubbeld, Rick Das, vervanger van Sergi Roeleveld, en Lars de Jong misten de juiste richting om VELO toch nog aan tenminste een remise te helpen.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hilgersom grote vreugde bij BOL met deze verdiende overwinning en VELO droop teleurgesteld af richting de kleedkamer.

As. dinsdag speelt VELO uit bij SV Nootdorp en zaterdag ontvangt VELO de overtuigende kampioen WV-HEDW. In beide wedstrijden zal VELO moeten strijden voor een goed resultaat want de punten zijn nog steeds hard nodig om volledig veilig te zijn.

Redactie: Louis de Letter

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten