Forum Sport krijgt te weinig tegen Monnickendam

De wedstrijd tussen Forum Sport en Monnickendam was pas 1 minuut oud toen Pjer Bom, op aangeven van Lucius Gyamfi, de bal achter doelman Dani Koster schoot. Een erg vroeg voorsprong voor de mannen van Dennis den Turk. Monnickendam leek overrompeld te worden toen vlak na de goal nog twee grote kansen kwamen voor Forum Sport. Het bleef 1-0 en al na 9 minuten kwam Monnickendam langszij door een doelpunt van Samir Moustafa. Een schot uit de 2e lijn werd met een mooie reflex gestopt door Forum Sport keeper Justin van Look, maar de terugspringende bal was toen een prooi voor Samir. 1-1. De rest van de 1e helft was het een gezapige partij. Beide ploegen zaten niet echt lekker in de wedstrijd. Wat kleine kansen heen en weer maar niet echt het vermelden waard.

Na rust een compleet ander beeld. Maximilliano Do Sacramento Castro en Mike de Graaf vervingen Marc du Chatinier en Sebastiaan van Beek. Een veel gretiger Forum Sport speelde een hoger tempo. Goede combinaties,  snellere balsnelheid en veel kansen voor de goal van keeper Dani Koster. Hij heeft met een paar prachtige reddingen op schoten van Haitam el Marid, Jacco Scholten en Mike de Graaf zijn club in de wedstrijd gehouden. Forum Sport zette nog een tandje bij. Spits Luuk Goedbloed verving de moegestreden Pjer Bom en bracht met zijn lengte en koptechniek nog meer gevaar in de 16. Het lukte steeds net niet. Bijna heel de 2e helft aanvallen en kansen creëren maar niet scoren.

En als Forum Sport dan in de89e minuut scoort en de bal nota bene achter de doellijn met de hand door een van de Monnickendam verdedigers wordt weggeslagen heeft de scheidrechter een black out. Niets gezien….. doorspelen. Het bleef dus 1-1 deze wedstrijd en daarmee kreeg Forum Sport te weinig.

Aanstaande dinsdagavond ontvangt Forum Sport de kampioen WV-HEDW (waartegen we uit in een van onze beste wedstrijden van het seizoen 1-1 speelden) en dan de zaterdag daarop uit tegen de nummer twee Nootdorp. Heel bijzonder dat je als ploeg op de 5e plaats staat, zelfs bovenaan staat in de 3e periode maar nog je jezelf nog niet veilig hebt gespeeld. En dan nu tegen de nummer 1 en 2.

Succes mannen de komende wedstrijden. Ben erg benieuwd waar het eindigt!

Redactie: Jean Nederlof