Jeugdig ADO Den Haag niet opgewassen tegen kampioen FC Emmen

Vrijdagavond stond de laatste ronde van de reguliere competitie in de KKD op het programma. Voor ADO Den Haag hield dat een bezoek in aan de kampioen van de KKD FC Emmen. In deze laatste ronde zou ook bepaald worden welke clubs er definitief mee gingen doen aan de 1e ronde van de Play-Offs. Voor de residentie bewoners, al lange tijd in het bezit van de 1e periode titel, stond het bezoek aan FC Emmen al geruime tijd in het teken van het sparen van spelers met het oog op de start van de Play-Offs komende week. In onderling overleg met spelers en de Technische Staf was besloten om de ‘basiself’ vrij af te geven wat inhield dat de bepalende spelers zoals ondermeer Verheydt, Kishna, Breinburg, Janmaat en Steijn achterbleven in Den Haag. Wel naar de Drentse stad reisden ondermeer  Asante, Ćatić, Bourard en Michael Mulder af. De begeleiding en coaching bij deze wedstrijd werd gedaan door assistent-trainer Edwin Grunholz in het kader van zijn examen voor zijn UEFA Pro licentie.    

Na een 0 – 0 ruststand trok de thuisploeg uiteindelijk met 3 – 0 aan het langste eind. In een uitverkocht stadion De Oude Meerdijk was koploper en kampioen FC Emmen een maatje te groot voor de jeugdige Hagenaars. De thuisploeg begon beter tegen een verjongd ADO Den Haag dat overwegend bestond uit spelers van ADO O/21. Ondanks het overwicht was de eerste kans toch voor de bezoekers  via Severina die de bal aan de zijkant veroverde en vervolgens zijn hielen liet zien aan de complete Drentse defensie. De linkerspits probeerde het met een schot in de verre hoek maar doelman Brouwer voorkwam de  0 – 1.  Na een half uur kreeg Rui Mendes door de gastheren een mogelijkheid maar zijn volley belandde in het zijnet. Hierna was het Amar Ćatić die zichzelf lanceerde maar zijn inzet knap gekeerd zag worden door de Drentse doelman. Tegen de rust kreeg de tuisploeg nog twee kansen maar beide keren zag Alessandro Damen  de bal over zijn doel vliegen.

2e Helft

Bij aanvang van de tweede helft wisselden beide trainers drie spelers. Voor de bezoekers waren dat Esajas, Dicke en Struick die respectievelijk Michael Mulder, Puclin en Shahaj vervingen. Nadat Damen met twee knappe reddingen Mendes nog van scoren had weten af te houden was het in de 55e minuut wel raak via Lorenzo Burnet die met een beheerst stiftje scoorde. Tien minuten later scoorde Mendes de 2 – 0 waarna de ingevallen Güclü de eindstand op 3 – 0 bepaalde. In de laatste twintig minuten liet Struick zich nog even zien door een schot in het zijnet. Vlak voor tijd maakte Van Breemen voor de Hagenaars nog zijn debuut, de verdediger van O/21 verving een andere debutant Nigel Owusu. 

Play Offs

De Hagenaars zijn nu in de eindstand als 4e geëindigd en dat betekent dat ze komende dinsdag (10 mei) in de eerste ronde op bezoek gaan bij NAC Breda dat als 8e is geëindigd. De wedstrijd begint om 18.45 uur. De return zal zaterdag 14 mei plaatsvinden en dit duel in het Cars Jeans Stadion zal om 16.30 uur beginnen.           

Karakteristieken

FC Emmen – ADO Den Haag: 3 – 0  (0 – 0)

Scoreverloop: 55e min. 1 – 0 Burnet, 66e min. 2 – 0 Mendes, 73e min. 3 – 0 Güclü

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Gele kaarten:   —

Toeschouwers: 8.025

Opstelling FC Emmen: Brouwer, Burnet, Veldmate (74/Bijen), Araujo, Veendorp, El Azzouzi, Vlak (46/Bernadou), Assehnoun (46/Scholte), Toufiqui (69/v.Ooijen), Mendes,  Kharchouch (46/Güclü)

Opstelling ADO Den Haag: Damen, Asante,Rodriquez, M.Mulder (46/Esajas), Owusu (84/v.Breemen), Puclin (46/Dicke), Komljenovic, Ćatić (74/Markvoort), Bourard, Severina, Shahaj (46/Struick)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOfans.nl

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten