augustus 16, 2022

Ook RKDEO stapt over naar de zaterdag

Na een onderzoek in de afgelopen weken en een informatieavond voor leden  heeft het bestuur van RKDEO het advies van de TC overgenomen om vanaf het seizoen 2022-2023 met de mannenselectie over te stappen naar het zaterdagvoetbal. RKDEO 1 komt nu uit in de 2e klasse zondag en zal in het volgende seizoen dus haar entree maken in de 2e klasse zaterdag. De KNVB biedt verenigingen in district West 2 nu eenmalig de mogelijkheid om deze horizontale overstap te maken.

Vele regioverenigingen zijn  RKDEO al voorgegaan met hun standaardteams en blijven spelen op zondag zou daarom nog nauwelijks aantrekkelijk zijn. Ook wil de vereniging met deze overstap tegemoet komen aan de groeiende behoefte van jongere selectiespelers om op zaterdag te spelen. Het spelen in de 2e klasse zaterdag met veel regioverenigingen zal, zeker ook door de overstap van vele huidige poulegenoten, een mooie competitie op leveren. Dat is aantrekkelijk voor spelers, staf en toeschouwers. De huidige selectie was, op enkele uitzonderingen na, zeer enthousiast over de overstap naar de zaterdag.

RKDEO beschikt over een zeer grote zondag afdeling van mannen en vrouwenteams, in totaal 14 teams. Alleen de standaardteams mannen zullen overstappen naar de zaterdag, en dus blijft de zondag voor de vereniging ook een belangrijke verenigingsdag. Het bestuur zal in het lopende seizoen een plan maken waarin zaken voor de beide speeldagen goed geregeld zijn.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten