VUC  2e helft pas bij de les

De Pinguïns kwamen de wedstrijd tegen SC ’t Zand slap uit de startblokken. Het gevolg was dat in de 4e minuut de snelle linkerspits van SC ’t Zand, Chris Juana,  het verdedigingsblok van VUC te kakken zette. Op snelheid liet hij op links zijn tegenstanders staan en simpel gaf hij doelman Rudy Lakwijk kansloos het na kijken. Deze vroege score was voor de formatie van trainer Wim van Laar nog niet het sein om de zaken wat rigoureuzer aan te pakken. VUC gaf de technisch goed spelende Tilburgers te veel ruimte waardoor zij makkelijk hun spelletje konden uitvoeren.  Bij regelmaat verschenen zij voor het doel van de uitblinkende Haagse doelman Rudy Lakwijk. Dankzij deze doelman met bliksem reacties en schitterende saves kwamen de Tilburgers niet meer aan scoren toe. Ondanks het betere veldspel van ’t Zand kwamen de Pinguïns toch op gelijke hoogte.

In de 22e minuut scoorde Jim Raaf uit een goed genomen vrije trap van de in deze wedstrijd goed spelende Donny van der Dussen, de gelijkmaker. Ook na deze gelijkmaker kwam VUC nog niet goed in haar spel. Te veel werden blinde passes in de diepte gegeven in plaats van der Dussen in de opbouw te betrekken. – Eén van de weinige spelers die weet voordat die de bal aangespeeld krijgt waar die naar toe gespeeld moet worden – Ook werden te veel individuele solo’s opgezet die veelal op niets uitliepen. Het werd de tegenstander niet lastig gemaakt en zij konden vooral via centrumverdediger Mickey van Hooft en middenvelder Ikhmech hun op maat gespeelde diepe passes hun voorwaartsen bedienen. Vijf minuten voor de thee hield doelman Rudy Lakwijk met twee snelle reacties ’t Zand van het tweede doelpunt af en ging de rust met een 1-1 stand in.

Terug in ritme

De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Was de eerste helft dramatisch om aan te zien, het tweede gedeelte van de wedstrijd gaf een strijdbaar VUC-team dat met enige positionele en tactische aanpassingen de tegenstanders nog nauwelijks enige ruimte gaf.   Vanuit de verdediging werd nu meer het middenveld bediend. Ook de omschakelingen werden beter uitgevoerd dan in de 1e helft. Het gevolg was dat VUC de 2e helft volledig onder controle kreeg. In de 81e minuut was het weer Donny van der Dussen die een op maat gegeven pass de voorwaartsen aan het werk zette. Kubilay van Oosten scoorde uit zijn   pass de 2-1. In blessuretijd beloonde het team zichzelf met het 3e doelpunt, na geklungel van de verdediging van ’t Zand, werd dit terecht afgestraft. Doelpunt kwam op naam van invaller Michele Paleila.

Resumerend:

Eerste 45 minuten speelden de Pinguïns onder hun niveau. Niet bij de les, dramatisch om naar te kijken. Tegenstanders kregen alle vrijheid waardoor zij het spel bepaalde. In de laatste 45 minuten – 2e helft – een feller spelend VUC. Betere organisatie, minder blinde passes, betere aansluitingen en verdedigend kregen de tegenstanders nauwelijks nog ruimte. Een team met meer mogelijkheden