BSC’68 wint zoals verwacht van FCB/FC Banlieue

De 4e klasse D is een poule met grote krachtverschillen. De onderste vier clubs zijn al zo goed als gedegradeerd, de acht ploegen daarboven strijden om een plekje in de nacompetitie terwijl CKC en Groeneweg knokken om het kampioenschap. BSC’68 is koploper van die tweede groep en is al zeker van de nacompetitie omdat ze winnaar zijn van de eerste periode.

Zaterdag speelde BSC’68 tegen FC Banlieue, een van de laagvliegers. De matheid van de laatste weken was nog steeds zichtbaar en ondanks een veldoverwicht konden de groen-witten dit nog niet in doelpunten omzetten. Het tempo lag te laag en als er een keer een bal van de zijkant kwam belandde die te dicht bij het Rotterdamse doel. De boomlange doelman met de prachtige spitsennaam Correia Dos Santos plukte deze met speels gemak uit de lucht. Zo gingen we rusten met een logische 0-0 stand.

De tweede helft was gelukkig een stuk levendiger dan de eerste en er kwamen nog doelpunten ook. Een verre ingooi van Lody Dijkhuizen werd door Jelle Verhoeff met de hak verlengd en Rowin Bouwmeester had geen moeite dit buitenkansje in een doelpunt om te zetten. Je zou denken dat je met een voorsprong wat gemakkelijker gaat voetballen, maar niets was minder waar. Een directe vrije trap van Brendiny Lopes Duarte Amaranta lijkt in de bovenhoek te verdwijnen maar Michael Verhoef zweeft naar die zelfde kruising en met zijn vingertoppen verwerkt hij de uitstekende trap tot corner. Als even later Diovany Mendes Mendonca een acrobatische omhaal aflevert herhaalt Verhoef dit kunststukje maar dan in de andere kruising. Als aanvoerder Falco Henzen aan de noodrem moet trekken en zijn tweede gele kaart ontvangt moet BSC’68 met tien man verder. Dat wordt nog een kwartiertje billenknijpen zou je denken maar juist als je het niet verwacht slaat BSC’68 toe. Een perfecte lange bal van Thijs de Ruiter bereikt de op snelheid liggende Guido de Peinder die keurig de 2-0 op het scorebord brengt. Vlak voor tijd lijkt het nog 3-0 te worden maar Dos Santos ranselt de penalty van Jelle Verhoeff uit de hoek.

Al met al een verdiende overwinning maar volgende week zal het allemaal toch wat beter moeten als we op bezoek gaan bij koploper CKC.

Redactie: Hans Verhoeff
Foto: Archief

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten