Forum Sport wint uitduel bij BOL

Het was voor trainer Dennis den Turk weer improviseren. Opnieuw 2 afwezige basisspelers (Mike de Graaf en Marc du Chatinier) en drie spelers die weliswaar terugkwamen van blessures maar beperkt inzetbaar waren (Edoardo Saurwalt, Luuk Goedbloed en Sebastiaan van Beek). Met de inbreng van 4 jeugdige spelers (Mick van Leeuwen, Sven Koppenol, Jop Postmus en Nick Heijsteeg) werd de wedstrijd selectie aangevuld.

Het was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Zowel Bol als Forum Sport hadden bij aanvang 26 punten en verkeren in de middenmoot van een zeer spannende 1e klasse A. Het werd een matige wedstrijd in het landelijke Broek op Langedijk., net achter Alkmaar. Forum Sport had zichtbaar moeite met het natuurgrasveld en ook de speelwijze van Bol (kick and rush) ligt de Voorburgers niet. De elf van Dennis den Turk speelden wat onrustig, veel onnodig balverlies en onzuivere passing. Gelukkig wel een enorme inzet waarmee veel gecompenseerd werd.

Bol had een veldoverwicht, Forum Sport loerde op de kansen. Nadat Bas Jonker namens Bol een enorme kans kreeg, hij kopte naast het doel van Justin van Look was het in de 42e minuut de weer teruggekeerde Haitam el Marid die de bal vanaf links in de verre hoek achter doelman Melvin Habets schoot, 0-1.

Na rust een aanvallend ingesteld Bol en een degelijk verdedigend Forum Sport. Het spel van Bol was voorspelbaar. Bij balbezit werd de bal hoog naar voren geschoten in de hoop een keer in scoringspositie te komen. De verdedigers met daarachter de goed coachende Justin van Look gaven geen krimp. Er kwamen ook kansen voor Forum Sport maar de scherpte was niet altijd aanwezig.

En zo kroop de wedstrijd naar het einde zonder noemenswaardige feiten. Geen goede wedstrijd, spannend was het wel en …. drie punten. Dat vergoedde een hoop.

Redactie en foto: Jean Nederlof