Blauw-Zwart blijft na gelijkspel in de zorgen

De eerst 45 minuten speelden Blauw Zwart en Leiden een gelijk opgaande partij. Bij de Blauwen bleef de afwerking achterwege. De laatste wedstrijden is het grote manco het maken van doelpunten. Sporting Leiden opereerde vooral via middenvelder Rick Arnoldus, die zijn medespelers regelmatig in doelrijpe scoringposities bracht. In de 36e minuut was het Sipan Khalid die de Leids ploeg op een 1-0 voorsprong bracht na een voorzet vanaf rechts. De hoe bal kon hij frank en vrij, ongedekt, langs doelman Landry Njoya koppen. Vier minuten later was het Bram Smit die de Blauwen langszij had moeten brengen. Vrij op het doel af werd híj op het moment van schieten uit zijn evenwicht gebracht waardoor zijn inzet hoog over het doel vloog in plaats van tussen de palen. In de 40e minuut was het Bas Beijersbergen die de Leidenaren wederom uit een voorzet vanaf rechts de 2-0 op het scoringsbord liet noteren, tevens ook de ruststand.

Blauwen conditioneel sterker

Direct na aanvang van de 2e helft startten de Blauwen in een hoger tempo. Het initiatief lag bij de Wassenaarders. Al snel bleek dat Sporting Leiden hun kruit in de eerste 45 minuten hadden verschoten. Conditioneel zakte de Leidse ploeg volledig door de mand. Het middenveld werd nu regelmatig overgeslagen. Geen opbouw meer en speelde 5 spelers in de voorste linie en 5 achterin. In de 64e minuut was het de ingevallen Koen van Schie, die wervelend op rechts zijn eerste actie afrondde met de aansluitingstreffer 1-2. Nog geen 5 minuten later was het Robin Sap, die bij een scrimmage de bal ongelukkig in zijn eigen doel kopte in plaats van corner. Na deze gelijkmaker moest Tommy de Jong het veld verlaten na een onnodige rode kaart – 2x geel – gepresenteerd door de prima leidende arbiter Ernstjan van der Perk. Ondanks dat de Blauwen met 10 man door moesten hielden zij het spel in handen. In de 80e minuut moest doelman Njoya geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door doelman Mike Schrader, die direct zijn talent toonde met enige prima acties. Gescoord werd er niet meer en zo mocht Sporting Leiden tevreden zijn met het gelijke spel. Ook de Blauwen – met het moeite tot scoren –  mogen hun handen dichtknijpen met het puntje dat zij gesprokkeld hebben.

Resumerend

Een wedstrijd die het aankijken waard was. In de 1e helft twee hardwerkende teams waarvan Sporting Leiden het best met de kansen om ging. 2e 45minuten waren voor de Wassenaarders, die de Leidenaren conditioneel volledig overliepen. Rick Arnoldus was de man die voetbaltactisch de Leidenaren overeind hield en een compliment aan invaller-doelman van Leiden Raymond Meijers. Renaldo van den Berg was de eerste helft één van de uitblinkers bij Sporting Leiden maar in de 2e helft onzichtbaar. Blauw Zwart gaat de laatste wedstrijden volledig manco in de afwerking. De terugkeer in de basis van Kim Theil was weer hoopvol. Achter in het centrum was Tom van der Marel, ondanks de twee tegen doelpunten, van grote waarde.

Nog 6 finales

Beide ploegen sprokkelden een puntje en komen op 21 punten en nestelen zich op de 9 en 10e plaats. Door de belangrijke winst van Lugdunum op Gouda 4-0, komen de Kikkerpolder II bewoners op 19 punten en komen 2 punten dichterbij en staan op de 11e plaats . Gouda blijft met 17 punten op plaats 12 en Be Fair met 12 punten bezet plaats 13.  FCVVC op plaats 14 sluit de rij met 7 punten.

Nummer 14 degradeert direct naar de 4e klasse en de nummers 12 en 13 spelen met de periodekampioenen van de 4e klasse een nacompetitie om 4 plaatsen in de 3e klasse