ADO Den Haag blijft Almere City met 1 – 0 de baas

Na het teleurstellende gelijkspel afgelopen zondag tegen Jong FC Utrecht ontvingen de Hagenaars vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion Almere City dat door de residentie bewoners destijds met 3 – 1 werd verslagen met als hoogtepunt een goal vanaf eigen helft van de inmiddels naar Aberdeen vertrokken Vicente Besuijen. Voor de ploeg van trainer Alex Pastoor stond er ook het nodige op het spel in de strijd om de vierde periodetitel.

1e Helft

Na een indrukwekkend applaus van een minuut voor alle ADO Den Haag supporters die het afgelopen seizoen overleden zijn werd de bal aan het rollen gebracht. Met Felipe  Pires  in de basis ten koste van Amar Ćatić begon de thuisploeg aan het duel. Na vijf minuten was de eerste kans voor de bezoekers in de persoon van de oud jeugdspeler van ADO Den Haag Lance Duijvestijn die zijn schot vanaf de rand zestien meter maar net naast het doel van Hugo Wentges zag verdwijnen. Zo’n kwartier later profiteerde de thuisploeg van een foutieve uitworp van doelman Nordin Bakker die opgepikt werd door aanvoerder Boy Kemper die de Braziliaan in Haagse dienst Felipe Pires aanspeelde en die vervolgens zijn schot door Bakker via de paal uit het doel getikt zag worden. De bal belandde in de rebound voor de voeten van Kemper maar zijn inzet vloog over het doel van de bezoekers. Rond het half uur ontstond er weer een mogelijkheid voor de formatie van trainer Giovanni Franken na een breedtepass van Pires op Kemper maar de bal verdween opnieuw over het doel van Almeerders. Tot de rust gebeurde er weinig meer en met een 0 – 0 score zochten de ploegen de kleedkamers op.

Vrijwel gelijk na het hervatten van de wedstrijd stuurde Dhoraso Klas aanvoerder Kemper de diepte in en zijn voorzet vanaf de linkerkant bereikte Thomas Verheydt maar die kon zijn kopbal net niet de goede richting meegeven. Ook de formatie van trainer Alex Pastoor kreeg in die beginperiode een kans in de persoon van Illias Alhaft na voorbereidend werk van Maarten Pouwels maar doelman  Wentegs voorkwam op dat moment een achterstand. Diezelfde Alhaft kreeg zo’n tien minuten later nog een kans maar wist die niet te verzilveren. In de 70e minuut kwamen de Hagenaars toch op een 1 – 0 voorsprong waarbij het bekende recept, voorzet Kemper en kopbal Verheydt, weer goed was voor de voorsprong en het betekende tevens de 30e competitietreffer voor de centrumspits. Hierna was het voor de thuisploeg een kwestie van de voorsprong consolideren en niet zoals in voorgaande thuiswedstrijden (o.a. Jong FC Utrecht, Helmond Sport en Volendam) tegen een tegentreffer aanlopen. Gelukkig bleef dat de residentiebewoners bespaard en bijna kreeg het publiek nog een tweede Haagse treffer te zien maar de inzet van de ingevallen Amar Ćatić die alleen op het doel van de bezoekers afging verdween in het zijnet. Door deze overwinning nemen de Hagenaars nu in de stand de vierde plaats in.