Blauw-Zwart in gevarenzone

De uitwedstrijd tegen SV Gouda had voor de Wassenaarders de ommekeer moeten worden. De eerste 45 minuten lieten beide teams zeer pover voetbal zien. De beste kansen waren voor de Blauwen. De afwerking bleek thuis te zijn achtergebleven. Het duurde tot aan de extra tijd – 47e minuut – dat Christiaan de Krom – vanuit een genomen corner door Tom van der Marel de Blauwen op een 0-1 voorsprong bracht.

Blauw Zwart niet op scherp

De 2e helft kregen de Blauwen met een veel feller Gouda te maken. Zij kwamen als herboren uit de kleedkamer. Binnen 2 minuten bogen zij de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de 54e minuut bracht Kjeld Both Gouda langszij en nog een 2 minuten later was het Erwin van der Wal, die de Goudse ploeg op een 2-1 voorsprong zette. Twee doelpunten waarbij de totale Wassenaarse ploeg faalde.

Kaarten festival

Het grootste probleem bij de mannen van trainer Jos van der Helm was het team zelf.  Ook de drie open kansjes in het tweede gedeelte van de wedstrijd, waarbij éénmaal de Goudse doelman al verslagen was,  mislukte. Het elftal had de grootste moeite met zichzelf met gevolg dat ook alles tegenzit. De arbiter droeg ook zijn steentje bij.  Zijn lankmoedige optreden werkte averechts op de Blauw Zwarters. Te vaak voordeel en vervolgens weer terugfluitend met gevolg irriterende spelers. Zeker als een ploeg tegen zichzelf loopt te ballen worden de gebreken helaas naar een ander geschoven. Een strakkere leiding zou meer duidelijkheid hebben gegeven. Negen kaarten – waarvan 2 rood – tijdens en na de wedstrijd waren het resultaat. Duidelijk is dat de Blauwen hand in eigen boezem moeten steken. Momenteel tactisch het spoor bijster en te weinig of geen scherpte in het team en afronding.

Nog 7 finales

Met nog 7 wedstrijden te gaan – 4 thuis en 3 uit – moet het mogelijk zijn   nog enige punten te vergaren om de promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd – finale – tegen Sporting Leiden. Met een groot supporterslegioen achter jullie moet dit lukken. Vertrouw in jezelf en je team!

Redactie en foto’s: Coos Hübscher