Knotsgekke wedstrijd Nootdorp – Voorschoten’97 (zat) met twee verschillende helften

V’97 komt na rust terug van 3-0 tot 3-3

Knotsgekke wedstrijd Nootdorp – V’97 met twee verschillende helften

Nico Mos

De kraker tussen nummer twee en drie van de 1e klasse was met recht een kraker.

Voor rust heerste Nootdorp en ging rusten met een 3-0 voorsprong. Na de thee gaf V’97 gas en binnen vijf minuten was de stand 3-3. Het eindsignaal werkte als een bevrijding voor Nootdorp.

De laatste nederlaag die V’97 heeft geleden was…..thuis tegen Nootdorp (2-3). V’97 had dus wat goed te maken, maar daar leek het voor rust totaal niet op. De thuisclub was op alle fronten veel feller en maakte goed gebruik van de harde wind. Al in de 6e minuut zette Mitchell Abdoel ( volgend seizoen UVS, red.) voor en de bal werd door Joey van Maaren binnen geknikt in de verre hoek ( niemand van V’97 bij de tweede paal). En de thuisclub ging door. V’97 probeerde het wel, maar werd al snel rond de middenlijn opgevangen waardoor er nauwelijks kansen ontstonden. Die kwamen er wel voor Nootdorp, want iedere aanval was gevaarlijk. Zo ook halverwege de eerste helft. Een langlopende aanval leek te worden afgeslagen, maar de aanstormende Joey van Maaren tekende tegendraads voor 2-0.

Beauty

V’97 lag op de slachtbank en de thuisclub bewaarde de mooiste goal voor het laatst. Twee minuten voor rust mocht Jop Verhagen van Nootdorp een vrije trap nemen op pakweg 35 meter. Mede door de wind gedragen en door zwak keeperswerk van doelman Stephan van der Niet, verdween de bal in de rechterbovenhoek. De rust brak aan en de wedstrijd leek gespeeld…..

Na de thee weliswaar een ander V’97, die nu enig wind voordeel hadden, maar aanvankelijk vooralsnog weinig tot geen echte kansen, al speelde wedstrijd zich nu grotendeels af op de helft van Nootdorp.

Vijf Minuten

Vanaf de 71e minuut tot en met de 74e minuut gebeurde dan het onwerkelijke, dat V’97 werkelijkheid maakte. Eerst scoorde de oplettende Jim v.d. Krogt 3-1. En V’97 ging door en kreeg plotseling hoop op meer. Uit een langlopende aan val maakte Kauzi Normen de aansluitingstreffer 3-2. Vlak daarop stuitte spits Thom Wijnalda op de uitlopende Nootdorp doelman, Michael de Leeuw. Dit bleek slechts uitstel van executie, want weer een minuut later maakte Nicky Guijt uit een prima uitgespeelde aanval 3-3. Daarna waren er vooral nog kansen voor V’97 om de vierde goal te maken, maar die viel niet (meer). Rest nog te vermelden dat Michell Abdoel in de 90e minuut de rode kaart kreeg voor (hoogstwaarschijnlijk ) aanmerkingen tegenover arbiter Tijs Gommans.