GDA naar belangrijke overwinning op Sportpark Escamp

Zaterdag 23 april stond in de vierde klasse F de negentiende wedstrijddag op het programma, het betrof een uitduel tegen GSC/Esdo. Na een 0-1 ruststand zegevierden de Loosduiners met 0-5. Op een winderig hoofdveld waren de eerste kansen voor GDA, in de derde minuut ging Didi Eesiah er op links vandoor en leek de eerste grote kans zich al snel aan te dienen maar Didi koos net voor de verkeerde oplossing waardoor de kans vergooid werd. Na elf minuten was er een goede actie van Gökmen Coban en leek de openingstreffer voor GDA er dan toch te komen, echter ketste de bal op de paal en de terugstuitende bal kon geen een goed vervolg krijgen. GSC/Esdo verscheen in de eerste helft ook een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Alessandro Visser maar met een paar prima reddingen hield Visser zijn doel wederom schoon. Ook oud GDA (zondag) speler Brahim Amheye die oog in oog met GDA doelman Visser kwam te staan mikte de bal voor de thuisclub over de lat heen. Vlak voor rust een prima aanval van GDA waar Sander van der Ende alleen maar via een overtreding gestuit kon worden, de Engels sprekende scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. In de 42e minuut mocht Arnout Ooijevaar alweer voor zijn vijfde toegekende strafschop aanleggen en schoot ook deze net als de vorige vier onberispelijk binnen 0-1. Nog voor rust kreeg GSC/Esdo een kans op de gelijkmaker maar ook deze kans ging aan de blauw/zwarte formatie voorbij.

Na de thee kreeg GSC/Esdo wederom een dot van een kans op de gelijkmaker maar de bal ging aan twee aanvallers voorbij en iedereen met een Loosduins GDA hart haalde opgelucht adem. De batterij van de thuisclub raakte gaandeweg de tweede helft, mede door het vasten tijdens de ramadan, leger en leger en GDA maakte er prima gebruik van. Samir Ben Omar leek GDA met eentegendraads schot op 0-2 te gaan zetten maar zijn inzet ging recht over het GSC/Esdo doel heen. Weer Arnout Ooijevaar mocht tien minuten na de thee aanleggen voor de tweede GDA strafschop nadat Gökmen Coban onreglementair binnen de zestien gestuit was en ook Arnout zijn zesde ging weer in de touwen 0-2. De aanvallers van GDA combineerden er lustig op los en uit één van de goede combinaties tussen Sander van der Ende en Samir Ben Omar volleerde Nick Selier de 0-3 bij de tweede paal binnen. Arnout Ooijevaar moest zich na twee flinke aanslagen met een blessure laten wisselen en de lang geblesseerde Robin Boek was zijn vervanger. Na de 0-3 van Selier moesten vier GSC verdedigers inclusief de doelman er aan te pas komen om GDA captain Dennis Lubout van het scoren af te houden. Sander van der Ende zag een zekere goal onder het achterwerk van de GSC/Esdo keeper stranden en de doelman kon zo de bal oprapen. In de 82e minuut soleerde Noa Schoenmaker door de GSC/Esdo defensie en gaf de bal breed op Sander van der Ende die de bal vrij in kon schieten 0-4. Twee minuten later zette Gökmen Coban de eindstand op het bord, na een één twee met de ingevallen Michael van Zwam zette hij GDA op 0-5.

De geplaagde Escampbewoners moesten hun zevende nederlaag op rij slikken en zijn inmiddels afgezakt naar een plek die niet veel goeds aan het einde van de competitie betekent. Voor GDA is dit na het geslaagde trainingskamp op Gran Canaria in januari 2022 alweer de achtste winstpartij en is het door deze resultaten opgeklommen naar een derde positie op de ranglijst.

Deze week viert GDA op woensdag de 27e haar 100ste verjaardag en drie dagen later speelt het dan jubilerende GDA een thuiswedstrijd tegen B.M.T., misschien meteen een mooie gelegenheid voor GDA leden en oud GDA leden om toch eens naar het eerste elftal te komen kijken en meteen (oude) bekenden tegen het lijf te lopen en er een leuke derde helft aan vastplakken.