Moeizame overwinning Forum Sport tegen Zwaluwen

Forum Sport heeft al weken te kampen met veel afwezige selectiespelers. Deels door blessures, deels door ziekte. Ook afgelopen zaterdag weer 6 basis spelers die gemist werden. Een geplaagd elftal dus.

Zwaluwen heeft weer een aantal spelers terug uit de ziekenboeg maar moet nu wel echt degradatievoetbal spelen. Zie hier de ingrediƫnten voor een speciale, belangrijke wedstrijd. Voor beide ploegen dezelfde doelstelling: winnen!

De wedstrijd kenmerkte zich de  eerste 10-15 minuten vooral door aftasten aan beide kanten. Voorzichtig voetbal, geen risico’s. Wel een paar kansen aan beide kanten. Gregory Scheltens van Zwaluwen stelde keeper Justin van Look op de proef. Aan de andere kant een gevaarlijke kopbal van spits Pjer Bom die door de Zwaluwen doelman Luke van Amstel gekeerd kon worden. Forum Sport zette weinig druk naar voren en op het middenveld werd de zieke Haitam el Marid, spelbepaler pur sang, gemist. In de 36e minuut een vrije trap op circa 20 meter rechts voor de goal. Nychel L’ Ami zette zich achter de bal en schoot strak in de linker kruising achter doelman Luke van Amstel. 1-0. Met deze stand werd ook gerust.

De 2e helft een iets sterker Forum Sport dat verzuimde afstand te nemen. Veel kansen voor de voorhoedespelers Luuk Goedbloed, Soufiane Marfouk en Suleyman Bilgi. Ook de prima spelende centrale verdediger Jacco Scholten kwam alleen voor de keeper maar zijn schot miste precisie.

En zolang de stand 1-0 op het bord staat blijft Zwaluwen in de wedstrijd. Ze kwamen een paar keer gevaarlijk door maar gelukkig speelde `keeper Justin van Look een foutloze wedstrijd.

De drie punten bleven in Voorburg en dat werd met veel gejuich ontvangen. Forum Sport klom naar de gedeelde 5e plaats en speelt volgende week uit bij BOL dat net zoveel punten heeft.

Redactie: Jean Nederlof