Edwin Vurens (Oliveo) na SEV – Oliveo: ‘de uitslag is iets te geflatteerd’

Oliveo schuift ook SEV opzij en ligt op kampioenskoers (0-6)

Nico Mos

Na de overtuigende winst van Oliveo op Graaf Willem II VAC, vorige week, won Oliveo ook vrij gemakkelijk van SEV en hoorde daarna dat de andere kampioenskandidaat RVC Celeritas, gelijk speelde bij Graaf Willem II VAC. Voor Oliveo trainer Edwin Vurens kan zo een vurige wens uitkomen om met een titel afscheid te nemen van Olveo.

Al snel was duidelijk dat de wedstrijd uit één richting zou uitgaan. Zeker toen al binnen vijf minuten Oliveo spits Tim van Rheenen koppend de 0-1 liet aantekenen. SEV probeerde wel in de wedstrijd te komen, maar dat lukte maar een beetje. Een aantal spelers missen vooral snelheid en gogme om Oliveo goed tegengas te bieden. Toch duurde het nog tot de 32e minuut eer de gasten uit Pijnacker 0-2 scoorden. Bob Ruigrok kapte drie spelers uit en schoot daarna onberispelijk binnen. Dit was tevens de ruststand.

Keeper

Ondanks dat na rust SEV driemaal alleen voor doelman Peter- Paul de Rotte verscheen, ging Oliveo door op de ingeslagen weg. Na een uur speeltijd kreeg SEV nog wel een hoekschop, die door Jeremy Knegtmans werd over gekopt. Daarna ging de productie bij Oliveo binnen een kwartier snel omhoog. Achtereenvolgens scoorden o.m. Max Huurman, Niels Bentvelzen, Noah Boer en Tim van Rheenen. Uiteindelijk stopte de teller bij 0-6.

Team

Na afloop was Oliveo trainer zoals altijd realistisch: “Ik vind de uitslag wel iets geflatteerd. SEV speelt altijd verzorgd voetbal en zeker bij ons thuis hadden wij het best moeilijk. Wij opereren goed als team. RVC Celeritas ( de andere kampioenskandidaat, red.) heeft misschien betere voetballers, maar wij spelen echt als een team. Mijn spelers houden elkaar scherp en blijven elkaar coachen. Wat is er mooier om met een titel hier afscheid te nemen. En dan volgend seizoen trainer Dennis Olman vervangen bij Docos. Dat is dan weer een nieuwe uitdaging”, aldus Edwin Vurens.