Kevin van der Geest (VELO): Het voelt bijna vreemd om te trainen voor een wedstrijd

Foto VELO

Kevin, hoe is het met je?
Het gaat goed en het is lekker ouderwets druk!

Goede vakantie gehad?
Ik heb een leuke vakantie gehad in Italië ondanks alle maatregelen.

Hoe bevalt het om weer aan het trainen te zijn voor echte wedstrijden?
Het was bijna vreemd om te trainen met als doel: het spelen van wedstrijden. Het is heerlijk dat we de kleine dingen van het voetbal ook weer mogen meemaken, zoals kleedkamerhumor, teamgevoel maar ook het omgaan met teleurstellingen.

Hoe staat de selectie van VELO ervoor? Twee jaar achter elkaar geen competitie uitgespeeld. In hoeverre heeft het de moraal aangetast binnen de selectie en wat heeft het voor gevolgen gehad voor de selectie?
Het heeft drastische gevolgen gehad voor de grootte van de selectie. Veel jongens zijn gestopt met selectievoetbal wat maakt dat wij een kleinere groep hebben. Hierdoor is de selectie wel jonger en veel gretiger.

Hoe tevreden ben je met de voorbereiding en de eerste bekerrondes?
De voorbereiding is vooral gericht op fitter worden en de speelwijze bepalen en aanleren. Wij hebben gekozen voor een voorbereiding van 6 weken, inclusief bekerwedstrijden. De bekerwedstrijden zijn hierdoor onderdeel van de voorbereiding. We gaan de goede kant op maar door late vakantiegangers hebben we nog wat tijd nodig.

VELO wordt al jaren gezien als een sleeping Giant, eerst op de zondag en nu op de zaterdag. Hoe zie jij het komend seizoen voor wat betreft de kansen voor je team?
We moeten reëel zijn. We hebben een hele jonge groep en spelen zaterdag 1e klasse, dat is voor nu een passend niveau. Maar we moeten onszelf wel de druk opleggen om voor het linkerrijtje te spelen.

Hoe sterk is de poule waarin jullie zitten?
Ik verwacht een sterke top 4 en dan een grote groep die heel dichtbij elkaar zit.

Wie zijn er volgens jou de kanshebbers?
Voorschoten 97, WV-HEDW en Argon.

Deel dit artikel met anderen:

Laatste berichten