Thomas Verheydt bezorgt ADO Den Haag een nipte winst op Jong AZ

Na de in extremis behaalde winst op Helmond Sport (2 – 1) vorige week moest de ploeg van trainer Giovanni Franken vrijdagavond op bezoek bij Jong AZ. Franken zat vanwege ziekte niet op de bank en werd vervangen door Hagenaar Edwin Grünholz die daarmee zijn debuut als coach maakte in het betaalde voetbal. De oud zaalvoetbal international is zoals bekend tevens trainer van 2e divisionist Quick Boys uit Katwijk.

Na een  0 – 0 ruststand trokken de Hagenaars door de 27e competitietreffer van Thomas Verheydt uiteindelijk met  0 – 1 aan het langste eind.

1e Helft

Pas na twintig minuten viel het eerste wapenfeit in Alkmaar te noteren. Jayden Addai (16) kreeg de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg maar zijn inzet belandde recht in de handen van doelman Hugo Wentges. Een paar minuten later moest Hervé Matthys geblesseerd het veld verlaten en maakte Benjamin Reemst zijn opwachting. Hierna kregen de bezoekers wat kansen waarbij de kopbal van Verheydt uit een afgemeten vrije trap van Ricardo Kishna over het Alkmaarse doel verdween en vlak hierna had de Haagse topscorer bepaald pech dat zijn pegel door keeper Sem Westerveld via de lat kon worden overgetikt. De bezoekers hadden gezien het vertoonde spel het meest recht op een voorsprong maar de ploegen zochten zonder doelpunten de kleedkamers op.

2e Helft

Met de Kroaat David Puclin in de ploeg, die daarmee zijn debuut maakte voor de residentiebewoners,  voor de in de kleedkamer met een blessure achter gebleven Reemst, gingen de bezoekers op zoek naar een doelpunt. In de 67e minuut was het zover via Verheydt (foto) die een voorzet van Kishna met het hoofd achter de Alkmaarse doelman tegen de touwen kopte. Deze treffer werd uitbundig door de circa 120 Haagse supporters gevierd waarbij de boarding voor het uitvak het begaf. Na herstelwerkzaamheden wat zo’n tien minuten in beslag nam werd de wedstrijd weer hervat. In de slotfase waren de bezoekers nog dicht bij de 0 – 2. Na wat hachelijke momenten voor het doel van de thuisploeg trof de hakbal van Sem Steijn net geen doel omdat doelman Westerveld er net op tijd bij was. Door de bovenstaande omschreven herstelwerkzaamheden toonde de vierde man na negentig minuten het bord en kwamen er liefst veertien minuten bij. De inmiddels ook ingevallen Amar Ćatić testte vanaf de rand zestien meter de doelman van de thuisploeg waarbij zijn inzet net buiten het doel werd getikt tot corner die overigens niet s opleverde.  Het enige wat de thuisploeg in deze resterende minuten er nog tegenover kon stellen was een schot van Wouter Goes maar was een makkelijke prooi voor Wentges in het Haagse doel.

Conclusie

Door deze nipte overwinning en de andere resultaten in de KKD nemen de Hagenaars nu nog steeds de zesde plaats in in de stand maar als de score van de ontmoeting komende dinsdag tegen Jong PSV ( 0 – 1 met nog 65 minuten te spelen) wordt omgebogen  in een overwinning dan klimmen de residentiebewoners naar de derde plaats met maximaal zes of eventueel drie punten achterstand op het op de tweede plaats staande FC Volendam.