Experimenteel  ADO Den Haag in oefenduel onderuit tegen FC Utrecht

Op het trainingscomplex Zoudenbalch hebben FC Utrecht en ADO Den Haag dinsdagmiddag een besloten oefenduel afgewerkt. Beide ploegen kwamen uit in een opstelling die grotendeels afweek van de formaties die in de competitie voor respectievelijk de Utrechters en de Hagenaars normaliter op het veld staan. In de eerste helft werd er nog niet gescoord in Utrecht hoewel de thuisploeg in de persoon van Hagenaar Mimoun Mahi dicht bij de openingstreffer was maar zijn inzet werd knap gekeerd door Kilian Nikiema in het Haagse doel. Ook Remco Balk had het vizier voor de thuisploeg niet op scherp staan want de megakans die hij kreeg verdween over het doel van de bezoekers, De residentieploeg kon er aanvallend weinig tegenover stellen.

2e Helft

Deze helft werd gekenmerkt door het veelvuldig wisselen aan beide kanten waarbij de bezoekers liefst acht verse krachten inbrachten en de thuisploeg het hield bij zes wissels. In het eerste kwartier (het Utrechts kwartiertje ! ) vond de thuisploeg driemaal het net achter David v.d.Riet die Nikiema bij aanvang van de tweede helft was komen vervangen. Achtereenvolgens Mahi, Almqvist en Ter Avest waren de doelpuntenmakers. ADO deed zo’n twintig minuten voor tijd nog wat terug door Samy Bourard  (foto) die een vrije trap keurig in de bovenhoek krulde. Uiteraard kan aan dit verlies geen enkele waarde worden gehecht  en is de competitiewedstrijd van komende vrijdag uit bij Jong AZ van veel groter belang.

Karakteristieken

FC Utrecht – ADO Den Haag:   3 – 1   (0 – 0)

Scoreverloop: 49e min. 1 – 0 Mahi, 53e min. 2 – 0 Almqvist, 59e min. 3 – 0 Ter Avest, 72e min. 3 – 1 Bourard